Pert nyert a szombathelyi önkormányzat a Volánbusz ellen

Jogszerűen zárták ki a céget a közbeszerzési pályázatból.

"A Szombathelyi Járásbíróság a Volánbusz Zrt. keresetét elutasította, a pert első fokon megnyerte Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata a Volánbusz Zrt.-vel szemben" - írta kérdésünkre a városháza.

A Volánbusz az év elején perelte be A helyijáratok miatt perli a szombathelyi önkormányzatot a Volánbusz January 05. 11:30 az önkormányzatot. A cég már tavaly nyáron jelezte A Volán nem hagyja annyiban, hogy nem az övék lett a szombathelyi helyijárat 2021. July 02. 09:11 , hogy jogi úton támadják meg az önkormányzati döntését, mivel a szombathelyi tömegközlekedés működtetésére a Blaguss Agora Kft.-vel kötöttek szerződést.

A közbeszerzési eljárás során a Volánbusz pályázatát kizárták, és így a Blaguss maradt az egyedüli pályázó. A Volánbusz szerint jogtalan volt a kizárásuk, és ennek megállapítását kérték a bíróságtól.

A bíróság viszont most úgy ítélte meg, hogy az önkormányzat jogszerűen kötött szerződést a Blaguss Agora Kft.-vel.

Az ítélet nem jogerős.

Az önkormányzat válasza

Mint ismeretes, Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata nyilvános pályázati eljárást követően a Blaguss Agora Hungary Kft.-t bízta meg a személyszállítási feladatok ellátásával 2022. január 1. napjától. A döntés ellen a korábbi szolgáltató Volánbusz Zrt. bírósághoz fordult.

Az állami vállalat annak megállapítását kérte a bíróságtól, hogy az Önkormányzat a pályázati eljárás során megsértette a személyszállítási törvényt, így a Volánbusz Zrt. pályázatát jogszabálysértő módon nyilvánította érvénytelennek, a Blaguss Agora Hungary Kft. pályázatát pedig érvényesnek.

A Szombathelyi Járásbíróság a Volánbusz Zrt. keresetét elutasította, a pert első fokon megnyerte Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata a Volánbusz Zrt.-vel szemben.

A bíróság ítéletében megállapította, hogy az Önkormányzat a Blaguss Agora Hungary Kft. pályázatát jogszerűen tekintette érvényesnek, az Önkormányzatnak a Volánbusz Zrt. ajánlatához képest olcsóbb ajánlatot adó, Blaguss Agora Hungary Kft.-vel kellett megkötnie a szerződést. Az ítélet nem jogerős, ellene 15 napon belül fellebbezésnek van helye.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet