Volt egy kis adatszivárgás a Postánál

Nem megy zökkenőmentesen a webáruházak kötelező regisztrációja.

Ezernél is több vállalkozó adatai szivároghattak ki a Magyar Postánál a hétvégén - hívta fel a figyelmet a Telex. Erre azért kerülhetett sor, mivel a kormány 2023 végén kiadott rendelete szerint március 28-tól kötelezően biztosítaniuk kell a Posta által nyújtott kézbesítési szolgáltatást a magyarországi webáruházaknak, így azok kénytelenek regisztrálni a Posta honlapján.

A regisztráció március 15-én indult el, másnap azonban többen arról számoltak be a lap szerint, hogy a fiókjukban nemcsak a saját adataikat látják, hanem az összes többi regisztrált emailcímét, nevét és olykor telefonszámát is. Mivel vannak, akik a privát e-mail címükkel regisztráltak, így személyes adatok is kiszivárogtak, ami felvet jogi problémákat.

Az Ecommerce Hungary alelnöke, Ormós Zoltán a lapnak azt mondta, hogy az összegyűjtött adatokat hétfőn fogják kielemezni, hogy kiderítsék, mekkora jogsértés, és mekkora adatszivárgás is történt valójában.

A Magyar Posta is jelezte a problémát a honlapján, ahol azt is közölte, hogy a kapcsolódó bejelentés az Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság felé folyamatban van. A Magyar Posta az okozott kellemetlenségért az érintett ügyfelek elnézését kérte.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech