Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A legjobbak közé választották volt kollégánk, Nagy Jácint fotóját a 38. Magyar Sajtófotó Pályázaton

Hétfőn délután hirdették ki a díjazottakat, Jácint a mindennapi élet (egyedi) kategóriában lett második helyezett Karácsonyvárás című képével, mely még tavaly decemberben szerepelt a Savaria Fórum címlapján.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Már közel negyven éve hirdetik meg a Magyar Sajtófotó Pályázatot és a hozzá tartozó kiállítást, mely a fotóriporteri szakma legnagyobb hazai seregszemléje. A pályázatra amatőr és hivatásos fotósok is jelentkezhetnek, akár névtelenül is, a győzteseket pedig neves nemzetközi zsűri választja ki.

Nagy Jácint
Nagy Jácint
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Idén nem kevesebb, mint 267 fotós pályázott 2488 művet, köztük egyéni képekkel és fotósorozatokkal. A zsűrinek pedig egyáltalán nem volt könnyű dolga, hiszen ez összesen 6079 képet jelentett. A zsűrit Szlukovényi Tamás (kurátor, elnök), Joao Silva (fotóriporter), Daniela Mrazkova (író, újságíró, kurátor), Stiller Ákos (fotóriporter) és Ron Haviv (fotóriporter) alkotta.

Az eredményhirdetés január 27-én, hétfőn délután volt a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban és büszkén jelentjük, hogy egyik volt kollégánk, Nagy Jácint is a díjazottak között szerepel. A mindennapi élet (egyedi) kategóriában lett második helyezett Karácsonyvárás című képével, amit tavaly decemberben láthattunk a Savaria Fórum címlapján.

Karácsonyvárás
Nagy Jácint

A fotó mögött peidg a következő kis történet áll:

A tízgyermekes Majtényi-család készülődik a karácsonyra kétszobás, szombathelyi lakásukban. Gábor, a legidősebb, már elköltözött. A másodszülött, Vivien, korábban a Viktóriában rúgta a bőrt. Még itthon lakik, állandó éjszakás, ezért nappal alszik. A 17 éves Szandra a legjobb tanuló mind közül, Dodó focizik, Petra az SZKKA-ban kézilabdázik, szélső poszton. András tíz éves, Péter nyolc, Gabriella hét, ő szeptemberben kezdi az iskolát. A kép elkészültéhez a 4 gyertya adta a fényt!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra

Hirdetés