Eddig: 1 716 363 / 3 000 000 Ft, 82 támogató. Még6nap.
Légy része az igazságnak!

Zoltán, a fekete gólya megérkezett Afrikába

Az egyetlen jeladós magyar fekete gólya szeptember elején vágott a nagy útnak.

Zoltán, a gemenci fekete gólya 2018-ban harmadszor indult el afrikai telelőhelyére úgy, hogy vonulását GPS-jeladóval követhetjük napról napra - számolt be a Gemenc Zrt .

pixabay

Szeptember 5-én a Cserta-Duna partjról elrugaszkodva kezdte meg a nagy utazást.

google earth

6-án a román Rast közelében a Duna-parton éjszakázott. A következő 2 napon átrepült Bulgária felett. 9-én a görög-török határon, a Marica folyó árterében éjszakázott és 26-ig ott tartózkodott. Az első öt napon 900 km-t tett meg.

Szeptember 26-án hagyta el Európát, Gallipoli és Sarköy között szárnyallt át Afrikába. Ezen a napon 165 km-t repült.

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech