Nem lesz Zsidó Udvar az idei Savaria Karneválon

A szervezők elhalasztják az idei programokat.

A Szombathelyi Zsidó Hitközség sajnálattal adja hírül, hogy a bizonytalan gazdasági helyzet miatt az idei Savaria Történelmi Karneválon elmarad a Zsidó Udvar - írja közleményében a Szombathelyi Zsidó Hitközség vezetősége.

A Zsidó Udvar 2017-ben
Bonyhádi Zoltán

A Savaria Karnevált 2019-ben rendezték meg utoljára, a következő két évben a pandémia miatt elmaradt. A Zrínyi utcai Zsidó Udvar 2012-ben csatlakozott a programokhoz helyszínként, hét alkalommal szerveztek itt igényes programokat. 2019-ben nem volt a Zsidó Udvar, az idei, 2022-es karnevál bejelentésekor Új helyszínekkel tér vissza Savaria Karnevál, ami a szervezők szerint „minden idők legnehezebbje” lesz July 14. 14:27 még szerepelt a helyszínek között.

A közlemény

A Szombathelyi Zsidó Hitközség sajnálattal adja hírül, hogy a bizonytalan gazdasági helyzet miatt az idei Savaria Történelmi Karneválon elmarad a Zsidó Udvar.

A Curia Iudaicát eddig hét alkalommal rendezte meg a hitközség, hogy szórakoztató formában megismertesse a zsidó vallás és kultúra múltját, jelenét a nagyközönséggel. A karnevál különleges, bensőséges hangulatú és népszerű rendezvényhelyszíne volt koncertekkel, vallási témájú előadásokkal, kiállításokkal és gasztronómiai programokkal. Malek Andreától Bródy Jánoson át Gerendás Péterig több neves művész és közéleti személyiség fordult meg itt az elmúlt esztendőkben.

A nyolcadik Zsidó Udvar megrendezését az emelkedő rezsiköltségek okozta bizonytalan helyzetben a hitközség sajnos nem tudja felelősséggel vállalni. Bízunk benne, hogy jövőre ismét vendégül láthatjuk Önöket!

A Szombathelyi Zsidó Hitközség vezetősége

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kultúra