Mégis az építtető cég üzemelteti tovább a Haladás-stadiont

Szondy Szilvia ügyvezető el is tűnt már Szombathelyről, pedig van még elszámolnivalója.
 
 

Mégis az építtető cég üzemelteti tovább a Haladás-stadiont

Szondy Szilvia ügyvezető el is tűnt már Szombathelyről, pedig van még elszámolnivalója.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Mégis az építtető cég üzemelteti tovább a Haladás-stadiont

Szondy Szilvia ügyvezető el is tűnt már Szombathelyről, pedig van még elszámolnivalója.

Már az ügyben összehívott rendkívüli közgyűlés előtt felszállt a fehér füst, a város hivatalos oldalára ugyanis felrakták az előterjesztést, amiből kiderül, hogy a 15,2 milliárdos beruházásra létrehozott Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft-re akarja bízni a további üzemeltetést a városvezetés.

Hirtelen kezdtek ötletelni

A múlt héten nem volt ez még ilyen egyértelmű. Tény, hogy a cég megcsúszott a kivitelezési közbeszerzési pályázat kiírásával, pedig három éven át tartott az előkészítés és az építkezés. A felelősséget a múlt heti közgyűlést követő sajtótájékoztatókon az ellenzékre akarta tolni a Fidesz, de világosan látszott, hogy elképzelésük sincs, hogyan oldják meg a helyzetet.

A stadiont úgy adták át októberben, hogy nem volt üzemeltetője, átmenetileg az év végéig a Sportkomplexum Fejlesztő Kft-re bízták a működtetést, ami több mint nyolcmillió forintjába került az önkormányzatnak. Kiírták a közbeszerzési pályázatot, ám a múlt heti közgyűlés előtt egy nappal kiderült, hogy nincs érdemi pályázó.

A városvezetés ötletelni kezdett, hirtelen bedobták, hogy legyen a Szombathelyi Sportiskola és Sportszolgáltató Kft. az üzemeltető, mindezt úgy, hogy a sportiskola ügyvezetője nem is tudott róla. A közgyűlésen aztán kiderült, hogy ebben az ügyben kompromisszumra kényszerül a Fidesz, hiszen sem a baloldali frakciós, sem Molnár Miklós alpolgármester (Pro Savaria), sem Balassa Péter (Jobbik) nem állt melléjük, nem volt a szükséges szavazat a döntéshez.

Puskás örül, hogy itt a stadion

Molnár Miklós bejelentette ugyan, hogy a SZOVA Zrt. képes működtetni a stadiont, ha kap három hónapot az előkészítésre és az üzleti terv kidolgozására, de úgy tűnik, ez nem ragadta meg a Fidesz fantáziáját. Koczka Tibor alpolgármester (Fidesz) javasolta, hogy maradjon az építtető cégnél a üzemeltetés, korábban a Sportkomplexum Fejlesztő Kft. ügyvezetője jelezte, hogy ennek törvényi akadálya van. Így jutottunk el a mai (szerdai) rendkívüli közgyűlésig.

Ahol aztán egy darabig folytatódott a vita, Horváth Attila (baloldal) kifogásolta, hogy Lendvai Ferenc a felelősséget Czeglédy Csabára akarta hárítani, kijelentette, Szondy Szilvia, a Sportkomplexum Fejlesztő Kft. ügyvezetője a felelős csúszásért és azért, mert még mindig nincs üzemeltető. Kijelentette, az ügyvezető hazudott is, hiszen kiderült, nincs törvényi akadálya annak, hogy a cég tovább üzemeltesse a stadiont.

Puskás Tivadar polgármester (Fidesz) azért örült annak, hogy itt a stadion, és megköszönte az ügyvezető eddig végzett munkáját. Szondy Szilvia egyébként nem volt ott az ülésen, korában azt jelezte, hogy december 21-től az év végéig minden munkanapon szabadságon lesz.

„Cserbenhagyásos gázolás”

Ehhez aztán Ipkovich György (baloldal) is csatlakozott, azzal, hogy attól még ma itt kellene lennie, és felháborítónak nevezte, hogy a városvezetés most SZMSZ-t akar módosítani azért, hogy megoldható legyen Szondy helyettesítése.

Molnár Miklós is ezen a véleményen volt, szerinte az ügyvezető azzal, hogy ma nincs itt a közgyűlésen, súlyosan megsérti munkaköri kötelezettségeit, és ezért felelősségre kell vonni. Az alpolgármester hosszan sorolta az ügyvezető hibáit, többek között azt, hogy a közbeszerzési pályázat kiírását a saját hatáskörébe vonta, mint kiderült, miközben a közgyűlés még a pályázat tartalmán dolgozott, az ügyvezető már közzétette azt.

Molnár kijelentette, az ügyvezető „cserbenhagyásos gázolás” módjára bánt el a városvezetéssel, hirtelen eltűnt, és maga mögött hagyta a problémákat. Azt sem tudják, milyen helyzetben van a cég, mennyi pénze van, milyen tapasztalatok vannak a stadion kéthavi működtetéséből.

Puskás Tivadar polgármester azért örült annak, hogy itt a stadion, szerinte egy év múlva senki sem emlékszik már a mostani problémákra.

Megvan a döntés és az új ügyvezető

Balassa Péter közben azt ecsetelte, hogy az előterjesztés tulajdonképpen beismerés. Beismerik, hogy a múltkor rossz döntést akartak hozni, és azt is, hogy Szondy Szilvia megbukott, pedig a múlt héten még két hónappal meg akarták hosszabbítani a megbízatását. Balassa szerint kormányzati segítség nélkül nem megy majd a működtetés, és a Ferencváros stadionján kívül egyik új stadionnál sem.

Aztán a közgyűlés kinevezte a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. ügyvezetőjévé Ár Jánost, aki éppúgy havi bruttó 1,2 milliót keres majd, mint elődje. A kinevezés egyelőre február 28-ig szól.

Megválasztották a cég új felügyelőbizottságát is, az elnök Illés Károly alpolgármester lett, a tagok: Lendvai Ferenc és Horváth Attila. Ők nem kapnak juttatást ezért a munkáért.

Egyébként azt is megszavazták, hogy a volt ügyvezető köteles december 31-ig minden információt és dokumentumot átadni utódjának, kérdés, ez hogyan sikerül, ha Szondy Szilvia ebben az évben már szabadságon van, január 1-től pedig nem ő az ügyvezető.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés