Mégis, ki az a vasalt heréjű Berki?

Egy kopasz, kigyúrt, vastagnyakú alak, aki ha este szembe jönne velünk, átmennénk az utca túloldalára. Persze, hogy médiaceleb lett.
 
 

Mégis, ki az a vasalt heréjű Berki?

Egy kopasz, kigyúrt, vastagnyakú alak, aki ha este szembe jönne velünk, átmennénk az utca túloldalára. Persze, hogy médiaceleb lett.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Mégis, ki az a vasalt heréjű Berki?

Egy kopasz, kigyúrt, vastagnyakú alak, aki ha este szembe jönne velünk, átmennénk az utca túloldalára. Persze, hogy médiaceleb lett.

Egy olyan ember, akiről első ránézésre a Valami Amerika egyik slágere jut az ember eszébe (és nem, nem a Vetkőzésre gondolok, hanem a Bikanyakú Bűnözőre) mégis mit keres főműsoridőben a tévében? Azt hinnénk, Győzike meg a Való Világ után elértük mindennek az alját. Mekkorát tévedtünk.

Mindig van lejjebb

Arra, hogy mégis mit keres a képernyőn, sajnos csupán az elmúlt évek egyre lejjebb eső színvonalú reality-trendjével lehet válaszolni. Persze sokan vannak, akik szerint már a reality show-k is mínuszos értékeket képviseltek, és ennél már nem lehet mélyebbre süllyedni, de a kertévék erre kiképzett hadai eddig mindig képesek voltak bizonyítani az ellenkezőjét.

És hogyan lehet megszabadulni tőle? Egyrészt lehet, hogy a válasz egy szép hosszú börtönbüntetés lesz, ha igaznak bizonyul a sokmilliós sikkasztásról szóló vád. Másrészt pedig mindenki kapcsoljon odébb, ha meglátja: ha nincsen nézettség, talán a tévékettő géniuszai végre leveszik a képernyőről.

Naná, hogy focistaként kezdte

És hogy honnan mászott bele mindennapjainkba? Berki fenomenális futballkarrierjét, amit csak Leo Messiéhez lehetne mérni, a Budafok, Dunaferr, Csepreg és a Balaton FC egyesületeiben kezdte, majd két évig volt a Fradi szerződött focistája. Posztja szerint kapus lenne, de tétmeccsen sose vett részt. Egész pályafutása során négy, igen jól olvasták, négy NB I-es meccsen védett, és összességében nyolc gólt kapott.

Aztán igazán tragikus körülmények között megsérült, és egy ország hullatta könnyeit, mikor 25 évesen bejelentette visszavonulását. Hogy mégis mit gondolhatott a Fradi vezetősége, mikor kinevezték vezérigazgatónak, azt máig jótékony homály fedi.

Mikor aztán három év múlva távozott (itt jön be a képbe a már korábban említett vád), a klub olyan mélyen volt a gödörben, hogy ezt még a Vác is megirigyelte: ők is felvették hát Berkit, majd rövid úton be is perelték távozása után. Tavaly ősszel a bíróság több, mint 40 millió forint megfizetésére kötelezte első fokon.

Egyenes út a pokolba

Innen már szinte nyílegyenes út vezetett a „sztársághoz”, persze előtte be kellett újítani néhány hasonszőrű celebbarátnőt, hogy legyen miről beszámolnia a bulvármédiának. És természetesen arra is nagyon kell ügyelni, hogy kellően pofátlan mértékben szórja a pénzt lehetőség szerint olyan felesleges holmikra, amik jól felnyomják a pumpát a minimálbérért gürcölő átlagemberben.

Berki egyébként jelenleg profi testépítő, ami inkább viszi a pénzt, semmint hozza. Elvileg vannak szponzorai, de hogy olyan sok lenne belőlük, ami képes finanszírozni az életvitelét, az már erősen kétséges. Nyilvánvalóan kap valami pénzt a tévékettőtől is, bár abból kiindulva, ahogyan az elmúlt években megpróbálta magára felhívni a média figyelmét, senkit sem lepne meg, ha kiderülne hogy inkább ő fizet, csak szerepelhessen.

Nyilván ez a szereplési vágy hajtotta akkor is, mikor nem csak a homlokát töltette fel a plasztikai sebésszel, hanem a heréit is kivasaltatta. Mert aki testépítő versenyen indul, annak ugye sehol sem lehetnek ráncai.

Berki egyébként így definiálja magát a fészbúkon:

„IFBB Szövetségi kapitány, üzletember, sportoló, életmód-tanácsadó, celeb, médiaszemélyiség, lehetőség-menedzser, Spirit of Clients.”

Azt hiszem, ez sok mindent megmagyaráz. És szemezzünk még néhányat a rengeteg magvas, mélyenszántó gondolat közül, amit saját magáról készült fotói mellett naponta megoszt a nagyvilággal:

„A tökéletesség amire törekszem, és az átlagos a legutolsó dolog ami lenni szeretnék... ”

„A csúcsra nem hívják az embert, oda fel kell tudni kapaszkodni. ”

És egy személyes kedvenc:

„Mindig nézd el, bocsássd meg az emberek irigységét, nincs ami ennél jobban dühítené Őket. ”

A helyesírási hibák eredetiek. Az életbölcsesség eme gyöngyszemeit egyébként a Berki szerzői névvel szignálja, amiről nehéz eldönteni, hogy egy kezdődő disszociatív zavar tünete-e, vagy simán csak akkora az egója, hogy kénytelen harmadik személyben beszélni magáról.

Hát egyet azért le kell szögezni. Ha az volt az életcélja, hogy a magyar médiaszemétdomb penetráns része legyen, akkor valóban jól élt a lehetőségeivel, és mindenki, aki ugyanilyen magasságokra törne az életben, csak tanulhat tőle.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés