Nincs több égés a benzinkúton! Tankolási tippek a sikerhez

Újabb körlevél újabb hülyeséggel, de mi megfejtettük a sikerhez vezető utat.

Nyilván több autós olvasónkkal is megesett már, hogy kölcsönkért autóval bekanyarodott a benzinkútra és vadul kémlelni kezdte a visszapillantókban, hogy vajon melyik oldalon lehet a tanksapka. Biztosan azzal az illetővel is előfordult már, aki körlevélben hívta fel a figyelmet arra, hogy megtalálta erre a világproblémára a megoldást, méghozzá a műszerfalon.

Tudtátok, hogy az autógyártók úgy jelölik, hogy melyik oldalon kell tankolni, hogy a benzinszint mutatója mellett a töltőpisztoly azon az oldalon van, amelyiken a tanksapka is? Kölcsönautóval nincs több égés a benzinkúton!

- olvastuk a Facebookon. Az egyik ember elhiszi, átgondolja, hogy az ő autójában így van-e, majd lájkolja, megosztja, üdvözli az autógyártók figyelmességét. Szerkesztőségünk kétkedő tagjai pedig a parkolóba rohanás helyett inkább egyből hívják Google kollégát, hogy segítsen eldönteni, vajon ez tényleg igaz-e.

Üzemanyagszintjelző
A körlevélben linkelt kép jobboldali tanksapkát ígér
facebook

A válasz - némi dobpergéssel: NEM

Bár ugyanolyan jól hangzik egy ilyen körlevél, mint amikor csukamájolajkeveréktől kinövő fogakat ígérnek, de mégsem igaz. Attól hogy az ikont nézegetjük, még nem állhatunk be a kútra magabiztosan, ki is fejtjük, hogy miért.

Az első variáció
A kútfejnek azon oldalán van a töltőpisztoly, amelyen az autónk tanksapkája is.
Ez így igaz is, amennyiben egy Fiat vagy egy Peugeot van a hátsónk alatt. Viszont egy Suzuki Swift esetében vagy egy Citroen C3-asnál máris borul az elmélet, ott a töltőpisztoly a jobb oldalon van, míg a tanksapka az autó baloldalán kapott helyet.

Suzuki Swift
A Suzukinál nem passzol
suzuki.hu

A második variáció
Befut Delehethogy kolléga, aki rögtön megjegyzi:

Oké, így nem igaz, de lehet hogy úgy érti: Maga a kútfej van a szintjelző jobb vagy bal oldalán és ezzel utal a tanksapka helyére.


Érdekes megközelítés ez is, a Google viszont ismét a kételkedőket erősíti. Ez a verzió egy Suzuki Swiftnél helyes, és egy Fiat Seicentónál is, bár ha abból egy újabb kiadásút veszünk (amelyben más a műszerfal elrendezése) már nem helytálló. Sőt: egy első kiadású Opel Agilánál ez azt jelentené, hogy az autó tetején tankolunk, egy Opel Vectránál pedig az autó alján.

Fiat Seicento
A Fiat Seicentóra évjárattól függően igaz csak a második elmélet
fiat.com

Nem beszélve az első képről, amin máris két helyen lehet benzint tölteni az autóba. Arra nem is találtunk jelölést, hogy mi van mondjuk a régi Daciával, amelynek hátul, a rendszámtábla mellett van a tanksapkája, vagy a régi Trabantoknál a motortérben. Így ez az elmélet is elvérzett.

A tuti módszer! - exkluzív tipp a Nyugat.hu-tól

Eláruljuk, hogy hogyan lehet magabiztosan begurulni egy kölcsönautóval a benzinkútra. Nincs több égés, nincs több megalázottság-érzés a mögöttünk gúnyosan mosolygó autóstárs miatt, nem szól ki a gonosz anyós az ablakon, hogy

Ehhez is hülye vagy!

, és a benzinkút biztonsági felvételein sem fognak kiröhögni, ahogy próbálunk visszatolatni a másik oldalra. A tuti módszer csak itt, csak most, csak Önöknek: Beszállás előtt nézze meg, hogy melyik oldalon van a töltőnyílás! - ez garantáltan működik, egyenes út a sikerhez.

Tanksapka
Egy ilyen matricázás esetén mindig tudni fogja hol a tankolónyílás, csak figyelje melyik irányból közelítenek sliccüket fogva gyengén látó, kiéhezett férfiak

Ráadás: a féltuti módszer
Ha mégsem nézte meg beszállás előtt, hogy melyik a nyerő oldal, akkor álljon közel a kútfejhez, mert ha kicsit kényelmetlenül is, de az esetek egy részében át lehet húzni az autó mögött a töltőpisztolyt. Persze ez csak félig tuti, mert nem minden kúton elég hosszú a cső és azt egy harmincmillás szedán csomagtartóján sem szívesen ráncigálja át az ember, ilyenkor marad tolatgatás.

Ha mindig elrontja, akkor ilyet vegyen!

Tényleg van olyan autó, amelyben jelölik a tanksapka helyét a műszerfalon, ilyen például az új Swift, vagy a Volvo V40-ese. Nagyon egyszerű módon tettek egy kis nyilat a kútfej mellé, így elhibázhatatlan a kútra érkezés, mindenki boldog és szép az élet. Nyilván több ilyen típusú autó is van, mielőtt vásárolna, pillantson rá a műszerfalra, hátha csak ezen múlik!

Suzuki Swift, Volvo V40
Az új Suzuki és a Volvo nyilakkal jelöli
suzuki.hu, origo.hu, autotrade.com
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű