Megállni tilos? Kit érdekel!

Mindennapi szituáció, hogy a szombathelyi Stromfeld lakótelepen lévő patika előtt autók várakoznak. Pedig két tábla is tiltja a megállást.

A KRESZ azt nem írja elő, hogy kórházaknál, patikáknál, orvosi rendelőknél nem érvényes a megállni tilos tábla hatálya. Márpedig az említett gyógyszertár előtt a Stromfeld Aurél utcától az elkerülő útig végig tiltják a megállást.

Hogy ez mennyire indokolt vagy sem, azt az illetékesek tudják, az azonban tény, hogy naponta több gépkocsi vezetője is nagy ívben tesz a tiltásra, s nemhogy megáll, de még várakozik is a bolti bejárat előtt. Ugyanis azt előre nem tudni, mennyien állnak előttük a sorban, vagy mennyi idő alatt tudják kiváltani, megvenni a készítményeket.

Egyeseknek a tábla csak dísznek van
L.E.

Azt sem lehet mondani, hogy életveszély elhárítására kell mielőbb a gyógyszerhez jutni, hiszen aki már olyan beteg, azt kórházba szállítják, s nem rendkívüli sürgősséggel a patikából hozatják neki a gyógyszert. Aki pedig csak magának vásárol, annak meg végleg semmi indoka arra, hogy – ebben az esetben elég súlyosan – megszegje a közlekedési szabályokat.

Igaz, a patikánál csak két-három kocsinak van kialakítva parkolóhely, de a környéken bőven lenne hol szabályosan megállni. A patikával szemben lévő zsákutcában például semmi sem tiltja a megállást és a várakozást, arról már nem is beszélve, hogy a gyógyszertár mellett egy szupermarket található, ahol mindig van üres parkolóhely.

A zsákutcában lehet parkolni – igaz, nem így
L.E.

Persze az nem a patikához tartozik, de azt nemigen vizsgálják, hogy a parkolóból ki, hová tart. S, hogy lúd legyen kövér, egypercnyi járásra van a lakótelepi nagyparkoló, ahol szintén mindig vannak üres parkolóhelyek. Hogy más lehetőséget már ne is említsünk.

A gond csak az, hogy egyes elkényeztetett autósoknak derogál pár tíz métert gyalogolni, inkább tesznek a közlekedési szabályokra. Ha tehetnék, a gyógyszertári pulthoz is kocsival hajtanának, ki sem szállnának belőle.

Persze, ha a renitenseket megbüntetnék, még ők lennének felháborodva. Elvégre nekik annyira sürgős gyógyszert vásárolni, receptre kiváltani, hogy ezt még a megállni tilos tábla sem akadályozhatja meg.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű