Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

10-20 ezer forintért ellenőrizhető a kínai vakcina hatásossága

Az oltottak magukra vannak utalva a problémával.

Magánúton 10-20 ezerért elvégeztethető olyan vizsgálat, ami a kínai vakcina hatásosságát is képes mérni - hívta fel a figyelmet mai cikkében a Népszava . Mindez azért fontos, mivel több országban kétségek merültek fel, hogy elegendő védettséget ad-e a Sinopharm vakcina két oltása, illetve szükség van-e harmadi dózisra.

A lap megkérdezte a kormányzatot és az operatív törzset is, hogy reagálnak-e a helyzetre, de választ természetesen nem kapott. Ugyanakkor Rusvai Miklós virológus kedden elmondta, hogy egy önkénteseken végzett reprezentatív vizsgálattal gyorsan tisztázható lenne, hogy a kínai vakcinával beoltott honfitársainknak megnyugtató-e az ellenanyag szintjük.

Mint mondta, az, hogy kinél volt hatásos a kínai vagy bármilyen vakcina és kinél nem, egy nagy pontosságú laborvizsgálattal, úgynevezett ELISA-teszttel kimutatható. Ez az eljárás elérhető a magánlaboroknál mintegy tíz-húszezer forintért. Amire figyelni kell, hogy optimálisan a második oltás után tíz nappal mérhető, hogyan reagál a szervezet a vakcinára.

Megkeresték az ügyben Merkely Bélát, a Semmelweis Egyetem rektorát is, aki elmondta, hogy elképzelhető, hogy ősszel egy, a védettséget figyelő, vagyis az antitest kimutatására irányuló vizsgálatot kezdeményez majd az egyetem.

A lapnak nyilatkozó szakemberek szerint egyébként a kínai oltással kapcsolatban egyelőre kevés a tapasztalat, de a vizsgálataik szerint előfordult, hogy

többeknél - főként a 60 évesnél idősebbeknél - két oltás után sem találtak antitestesteket.

Ráadásul, úgy tűnik, hogy ha termelődnek is antitestek - Pfizerrel oltottak esetében -, akkor a negyedik hónap után elkezd csökkenni ezek száma, olyannyira, hogy a hat hónap után szükség lehet egy újabb oltásra.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra