Magyarország 300 ezer adag Covid-elleni oltást rendelt

Azt nem tudni, mikor érkezhetnek meg ezek az oltóanyagok Magyarországra.

„Magyarország 300 ezer adag Covid-elleni oltást rendelt, tehát a megrendelés megtörtént, az EU számára fenntartott kontingensből ennyivel részesül a magyar lakosság” – mondta az ATV Híradónak Rusvai Miklós virológus.

Mint mondja, ez már a Pfizer-Biontech új típusú vakcinája, ebből rendelt az Európai Unió 10 millió oltóanyagot, és ebből van 300 ezer adag fenntartva a magyar lakosság számára.

Arról is beszélt, hogy ez még az év elején járványt okozó Omikron-alvariáns ellen lett kifejlesztve, de szerinte remekül véd a jelenleg járványt okozó Eris és Pirola ellen is, hiszen ez a kettő is az Omikron két alvariánsa.

Azt ugyanakkor nem tudja megmondani, hogy mikor érkezhetnek meg ezek az oltóanyagok Magyarországra.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19