Megint súlyos koronavírus-járványra számítanak a szakértők

Országosan hetente több százezer koronavírusos megbetegedéssel számolnak.

Nagy légúti járvány zajlik Magyarországon, amelynek hátterében döntő többségében a koronavírus áll – számolt be az InfoRádiónak a Háziorvosok Online Szervezetének alapító-elnöke, Békássy Szabolcs. A háziorvos azt is elmondta, hogy országosan hetente több százezer megbetegedéssel számolnak.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Hozzátette: a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ keretein belül működik a légúti figyelőszolgálat, ide érkeznek minták a háziorvosi praxisokból, amelyek megerősítik, hogy a jelenlegi légúti megbetegedések a döntő többségének a hátterében a koronavírus fertőzés igazolható. Ezt mutatják a háziorvosok által alkalmazott koronavírus gyorstesztek is.

Egy influenzás megbetegedés is már azonosítható a légúti figyelőszolgálat laboratóriumában, ugyanakkor ezeknek az aránya elenyésző a koronavírus jelenlétéhez képest – nyilatkozta Békássy Szabolcs.

A 48. naptári héten több mint 250 ezer fő fordult a háziorvosokhoz akut légúti fertőzés tüneteivel, ami rendkívül magas szám, és ebben még nincs benne az influenzajárvány okozta terhelés, amire valószínűleg majd a követő hetekben számítunk – tette hozzá.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19