Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Bemutatkozik a Berzsenyi Dániel Főiskola Hallgatói Önkormányzata

Most, hogy már a főiskola teljes jogú polgára lettél érdemes tájékozódni, hogy kik is azok, akik segítséget nyújthatnak Neked itt töltött éveid alatt. Rengeteg kérdésed lesz még, valószínűleg hetekig, melyekre a választ nagyjából öt helyről érkezhet: tanszékedről, Tanulmányi Osztályodtól, HÖK-től, Diákcentrumból, Karrier Irodából. Ezek közül most a Hallgatói Önkormányzatot mutatjuk be.

Az oktatási törvényben leírtaknak megfelelően a Berzsenyi Dániel Főiskolán is működik hallgatói érdekvédelmi szervezet. A törvény meglehetősen pontosan meghatározza feladatköreinket, hisz vezetői szinten is felfigyeltek arra, hogy jól működő érdekvédelmi szervezet hiányában súrlódási felületek alakulnak ki a hallgatók és az oktatók között, amelyek ritkán hatnak ösztönzőleg. Tömören röviden fogalmazva a HÖK feladata e súrlódási pontok megfelelő mennyiségű kenőanyaggal való ellátása. Mivel a HÖK működése - bizottságai révén - minden területen befolyással bír, célszerűnek láttuk a felsorolást, amely áttekinthetően bemutatja mindennapjainkat.

Szociális és Ösztöndíj Bizottság (SZÖB)
elnöke: Markovits Péter
A hallgatók szociális helyzetüknek megfelelően támogatást igényelhetnek, melynek jogosságát a SZÖB bírálja el. A rendszeres, havi támogatás mellett a kiemelkedő sport, művészeti és tudományos munkát is ez a bizottság díjazza, sőt a terepgyakorlatok költségeihez is hozzájárul. A SZÖB-bel kapcsolatos információk (pályázatok kiírása, határidők, stb.) a faliújságokon követhetők.

Tanulmányi Bizottság (TB)
elnöke: Győrvári Péter
A HÖK talán legtöbbet foglalkoztatott szerve. A Tanulmányi és Vizsgaszabályzatban (TVSZ) foglaltak (melyeket jobb a tanulmányok elején megismerni) mind hozzá tartozik. A bővebb fejtegetés helyett elég annyit megjegyezni, hogy ha TVSZ-szel kapcsolatban nem értesz valamit, vagy úgy érzed nem az ott leírtaknak megfelelően bánnak veled akkor keresd a HÖK irodában a TB tagokat.

Programszervezői csoport
vezetője: Csiszár Zsófia

A Gólyatábor, a Gólyabálok, és a Diáknapok remélhetőleg főiskolai emlékeid legjavát adják majd. A rendezvények a Diákcentrum mellett e csoport kitartó és fáradhatatlan szervezőinek köszönhetők.

Kollégiumi Bizottság
Kizárólag a kollégiumok ügyeivel foglalkozó szerv. Ha lakója vagy, kötelezően tisztába kell lenned szabályaival, ha csak szeretnél azzá lenni, akkor "csak" ajánlott.

Külügyi Bizottság
Feladata a főiskola külkapcsolatainak építése, a hallgatók külföldi tanulmányainak szervezése. A nemrégiben újjáalakult bizottság hallgatói tagjai szintén a HÖK irodában segítenek a külügyekkel kapcsolatos kérdésekben.

A lényeg ez idáig váratott magára. A HÖK ugyanis aktív hallgatókból áll, akik egy demokratikus választás során válhatnak társaik vezetőjévé. Ha Te is ki akarod próbálni magad, gyere be az irodába és figyeld meg, mi mit csinálunk. Lehet, hogy Te leszel a HÖK egyik következő vezetője?

Eredményes szorgalmi időszakot és jó ismerkedést a főiskolával és a várossal:

Márkus Attila

HÖK elnök

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Könnyű

Tovább az oldalra