Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szombathely, legjobb hely!

Törzsgyökeres szombathelyi vagyok. Egy részről emiatt is örültem annak, hogy rám bízták azt, hogy bemutassam Nektek, pályaválasztás előtt állóknak az itteni diákéletet, a szórakozási lehetőségeket. Más részről aktív résztvevője vagyok az itteni buliknak, tehát érintett is vagyok a dologban. Bulikban pedig nincs hiány. Mondhatom, az egész hetedet be tudod táblázni velük, csak bírd energiával!
Vannak állandó, kihagyhatatlan programok. Az év a több napos gólyatáborral indul, mely minden alkalommal óriási kalandokat, és kihívást jelent az elsősök, vagy ahogy mi hívjuk őket, a Gólyák számára. Az egy hétbe minden, amit akarsz, belefér: kaja, pia, nők, fiúk és más nyalánkságok. Aztán elkezdődik a tanév. Hetente kétszer, kedden és csütörtökön, főiskolás buli van a város két legnépszerűbb diszkójában. Ott megmozdulni? Képtelenség. Mindenki, aki él és mozog, ha törik, ha szakad ott nyomul, pörög a legújabb house-ra, vagy egy másik emeleten az igazi diszkózenére. Persze a hét többi napján sem kell rögtön a könyvek közé menekülnöd! Biliárdszalonok, kaszinók, kávézók sora vár a megyeszékhely központjában, ahol kulturális körülmények között egy pofa sör mellett elfilozofálgathatsz a haverokkal az élet nagy problémáiról. Minderre egyébként helyben, a főiskolán is van lehetőség. Az itteni hallgatók központi bázisa az előadások, és a szemináriumok között (helyett) a Klub.
Nemhiába bővítettük sokan szakpárjainkat a Klub-szakkal, ami után, nagy bánatunkra, ösztöndíjat nem kapunk. Pedig ezekre az órákra rendszeresen bejárunk. Közben szinte repülnek a napok, a hetek, a hónapok, és már is eljött a Gólyabál időpontja. Népszerű együttesek, óriási nyeremények a tombolán (fődíj általában egy kétszemélyes külföldi utazás), és persze hajnalig tartó táncolás, pohárürítés.
A vizsgaidőszak megpróbáltatásait a második félévben még nagyobb bulikkal próbáljuk feledni. Egy-két házibuli is bejátszhat már ilyenkor, amikor egy 20-30 fős baráti társaság verődik össze a kijelölt albérletben, és amit az egész utca hallgathat, és élvezhet. Hogy el ne tunyuljunk teljesen, a sportolásra is szakítunk egy kis időt. A főiskolától nem messze van egy fedett uszoda, két fürdő a melegebb napokra, télen jégpálya, és egy fitnessclub, ahol a testmozgás okozta kellemes fáradtságot kipihenheted a szoláriumban, a szaunában, vagy a kávézó részben.
Nem vagy elégedett az eddig kínálattal? Valami komolyabbra vágysz? Itt a városi mozi, ahol mindig a legaktuálisabb filmeket nézheted meg két teremben. Vagy említsem főiskolánk művészmoziját, az "Örökmozgót", ahol régi és mai idők nagy remekei elevenednek meg a filmvásznon? Jobb időben meg ki a szabadba, vár minket az autós mozi, mely mindenkinek "felejthetetlen élményt" jelent.

Ne habozz, gyere hozzánk, és életre szóló élményeket szerzel a négy év alatt! Nekem sajnos már csak egy van, ideje turbóra kapcsolnom!

Tömböly Ágnes

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Könnyű

Tovább az oldalra