Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szombathely, legjobb hely!

Szombathely, legjobb hely! Csak is ezt mondhatják a Berzsenyi Dániel Főiskola új diákjainak a már sokat tapasztalt felsőbb évesek. A hallgatókkal közösen szerkesztett Frissítő rovatunkban arról is olvashattok, hol lehet nagyokat bulizni a városban.

Törzsgyökeres szombathelyi vagyok. Egy részről emiatt is örültem annak, hogy rám bízták azt, hogy bemutassam Nektek, pályaválasztás előtt állóknak az itteni diákéletet, a szórakozási lehetőségeket. Más részről aktív résztvevője vagyok az itteni buliknak, tehát érintett is vagyok a dologban. Bulikban pedig nincs hiány. Mondhatom, az egész hetedet be tudod táblázni velük, csak bírd energiával!
Vannak állandó, kihagyhatatlan programok. Az év a több napos gólyatáborral indul, mely minden alkalommal óriási kalandokat, és kihívást jelent az elsősök, vagy ahogy mi hívjuk őket, a Gólyák számára. Az egy hétbe minden, amit akarsz, belefér: kaja, pia, nők, fiúk és más nyalánkságok. Aztán elkezdődik a tanév. Hetente kétszer, kedden és csütörtökön, főiskolás buli van a város két legnépszerűbb diszkójában. Ott megmozdulni? Képtelenség. Mindenki, aki él és mozog, ha törik, ha szakad ott nyomul, pörög a legújabb house-ra, vagy egy másik emeleten az igazi diszkózenére. Persze a hét többi napján sem kell rögtön a könyvek közé menekülnöd! Biliárdszalonok, kaszinók, kávézók sora vár a megyeszékhely központjában, ahol kulturális körülmények között egy pofa sör mellett elfilozofálgathatsz a haverokkal az élet nagy problémáiról. Minderre egyébként helyben, a főiskolán is van lehetőség. Az itteni hallgatók központi bázisa az előadások, és a szemináriumok között (helyett) a Klub.
Nemhiába bővítettük sokan szakpárjainkat a Klub-szakkal, ami után, nagy bánatunkra, ösztöndíjat nem kapunk. Pedig ezekre az órákra rendszeresen bejárunk. Közben szinte repülnek a napok, a hetek, a hónapok, és már is eljött a Gólyabál időpontja. Népszerű együttesek, óriási nyeremények a tombolán (fődíj általában egy kétszemélyes külföldi utazás), és persze hajnalig tartó táncolás, pohárürítés.
A vizsgaidőszak megpróbáltatásait a második félévben még nagyobb bulikkal próbáljuk feledni. Egy-két házibuli is bejátszhat már ilyenkor, amikor egy 20-30 fős baráti társaság verődik össze a kijelölt albérletben, és amit az egész utca hallgathat, és élvezhet. Hogy el ne tunyuljunk teljesen, a sportolásra is szakítunk egy kis időt. A főiskolától nem messze van egy fedett uszoda, két fürdő a melegebb napokra, télen jégpálya, és egy fitnessclub, ahol a testmozgás okozta kellemes fáradtságot kipihenheted a szoláriumban, a szaunában, vagy a kávézó részben.
Nem vagy elégedett az eddig kínálattal? Valami komolyabbra vágysz? Itt a városi mozi, ahol mindig a legaktuálisabb filmeket nézheted meg két teremben. Vagy említsem főiskolánk művészmoziját, az "Örökmozgót", ahol régi és mai idők nagy remekei elevenednek meg a filmvásznon? Jobb időben meg ki a szabadba, vár minket az autós mozi, mely mindenkinek "felejthetetlen élményt" jelent.

Ne habozz, gyere hozzánk, és életre szóló élményeket szerzel a négy év alatt! Nekem sajnos már csak egy van, ideje turbóra kapcsolnom!

Tömböly Ágnes

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Könnyű

Tovább az oldalra