Egyedülálló főiskola a nyugati végeken

Október 10-én sikeresen lezajlott a Hallgatói Küldöttgyűlés. A megjelent képviselők nem mindennapi "műsornak" lehettek szemtanúi.

Október 10-én sikeresen lezajlott a Hallgatói Küldöttgyűlés. A megjelent képviselők nem mindennapi "műsornak" lehettek szemtanúi.

A Berzsenyi Dániel Főiskola egy különleges oktatási intézmény, nem is tagadhatjuk. A legnyugatibb tanárképzőnek, a legszínvonalasabb tanári szakoknak, a legerősebb hallgatói önkormányzatnak és a legérdekesebb döntéseknek ad otthont.

A Hallgatói Küldöttgyűlést (HKGY) október 10-re tűzte ki a Hallgatói Önkormányzat választmánya, alias HÖK. Ekkorra már mindenkinek elfogynak a nyári munkával összegyűjtött készletei és örülne, ha megkapná a tanulásra ösztönző díját. Mert tudjuk, a pénz nem boldogít, de nélküle elég nehéz boldogulni. Ennek ellenére a HLGY előtt két nappal még megközelítőleg 50 szakképviselő hiányzott és ha Igor (Kovács Tibor) nem kezd "aláírásgyűjtésbe" a folyosókon az utolsó napokban, bizony még ezen a héten sem ehetnénk mást csak zsíros kenyeret. Ez is helyi sajátossága kicsiny intézményünknek...

A Küldöttgyűlés 151 megjelent szakképviselővel, végül is határozatképesen kezdhette meg működését azon a kellemes októberi délutánon. A HKGY-t mint mindig, most is megtisztelte jelenlétével dr. Gál László főigazgató úr, dr. Kovács József tanulmányi főigazgató-helyettes és Boros András tanulmányi osztályvezető úr.

A technikai gondok miatt kissé nehezen induló (tudni illik, hogy hol az egyik, hol a másik hangszóró működött - egyszerre csak a legkivételesebb esetben - kialakítva ezzel a Dolbi Surround érzetet a meglepett hallgatóságban) ülés meglepően zökkenőmentesen zajlott. Az elnöki beszámolók is a megszokott formában folytak. Márkus Attila a HÖK elnöke beszámolt a választmány éves munkájáról, Markovits Péter gazdasági alelnök a szokásos számhalmazt zúdította a feszülten figyelő hallgatóság nyakára, végül Győrvári Péter tanulmányi alelnök szólt néhány szót a megjelentekhez. Ez utóbbi felrázta az amúgy kissé leült a hangulatot (a hangosítást időközben helyrepofozták). A beszéd hevében magáról megfeledkezett szónok sikeresen letegezett több vezetőt, palotaforradalmat hajtott végre és a tanulmányi bizottság egyszemélyes elnökévé lépett elő, de azért a Föld még a Nap körül forgott. 

A személyi kérdések címen futó választások is zökkenőmentesen zajlottak. Egy kis (majd két méteres) változtatással maradt a régi választmány.

Az igazi showműsor csak ezután kezdődött. (Mindenki nyugodtan dőljön hátra!) A Hallgatói Juttatások és Fizetendő Díjak Szabályzata körül parázsvita alakult ki. Sokan nehezményezték a vizsgadíjak megemelésére irányuló törekvéseket. Annyira, hogy végül is csak a gyakorlati vizsgaismétlési díjak változtak, de azok alaposan. Így állhatott elő az az egyedülálló helyzet, miszerint a gyakorlati vizsga ismétlése drágább mint egy szigorlaté. Hát igen ebben is különlegesek vagyunk! Ilyen, az egész világon nincs! Világrekord! Lehet hogy értesíteni kellene a Guinness Rekordok Könyvét...

Érdekes ez a kis főiskola. Mindenkit jobban érdekel, hogy mennyit kap, vagy mennyit kell fizetnie, mint hogy kiálljon a saját jogai védelmében (lásd: OHV - oktatók hallgatói véleményezése), vagy ne adj Isten nekiálljon tanulni. Talán egyszer eljutunk oda is, de addig is maradunk (ha csak bizonyos értelemben is) a retardáltak iskolája.

Pendragon

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű