Bemutatjuk a Czöpek Istvánt, a HÖK új elnökét

- Czöpek Istvánnak/Czöpi/ hívnak, másoddiplomás, harmad éves művelődésszervező hallgató vagyok. Az első diplomámat földrajz szakon szereztem.

- Bemutatkoznál a hallgatóknak!?

- Czöpek Istvánnak/Czöpi/ hívnak, másoddiplomás, harmad éves művelődésszervező hallgató vagyok. Az első diplomámat földrajz szakon szereztem.

- Mikor döntöttél arról, hogy újra indulsz a választásokon?

- Nyár közepén már gondoltam rá. A szakomból adódóan már rendelkezem vezetői tapasztalatokkal, mivel művelődésszervezőként van ehhez kapcsolódó tantárgyam, de az előző elnöki időszakomból is vannak élményeim.

- Ha jól tudom, voltál már HÖK elnök.

Igen. 1997- től vagyok a HÖK (Hallgatói Önkormányzat) tagja, később bekapcsolódtam a SZÖB(Szociális és Ösztöndíj Bizottság) munkájába is. 1998 januárjától gazdasági alelnök lettem, majd rám bízták a HÖK vezetését is, egészen 98’ októberéig. 2000. június 15-én választottak meg a Perintparti Alapítvány - mely egyébként a főiskolások művészeti és tudományos tevékenységét hivatott finanszírozni -  elnökévé. Ebben az évben lettem a Tanulmányi Bizottság tagja is. És most újra a HÖK elnöke.

- Mivel kezded elnöki tevékenységedet?

- Szeretném a Tanulmányi Bizottság ügyét rendbe rakni, a jogos hallgatói érdekképviselet megerősítésével, külföldi és más egyetemekkel felvenni a kapcsolatot, és hallgatói cserékkel erősíteni azt. Ezen kívül célom, a Dunántúli régiókkal baráti kapcsolatot fenntartani. És persze szeretnék szorosabb és személyesebb viszonyt kialakítani a Választmány tagjaival.

- Az előző elnök, Márkus Attila a pályázati kiírásokra szeretett volna több időt fordítani. Neked milyen terveid vannak ezzel a témával kapcsolatban?

- Szerintem is fontosak a pályázatok. Ezekről diákoknak azt kell tudnia, hogy általában speciálisak, mert bizonyos szakterülethez kapcsolódnak. És itt szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy akit érdekelnek ezek a pályázatok, azok a HÖK irodában személyre szóló felvilágosítást kaphatnak.

- Milyen változások lesznek a HÖK-ben?

- Szeretnénk bevezetni a különböző, bizottsági fogadóórákat. Ez röviden annyit tesz, hogy amikor a diáknak problémája van valamivel (pl.: szociális támogatás) akkor megnézi, hogy mikor van fogadóórája a témával foglalkozó vezetőnek (SZÖB, Tanulmányi Bizottság), és ekkor van lehetőség felkeresni az irodát.

Ez a hallgatóknak is érdeke, hiszen így nem kell feleslegesen napi többször is benézniük hozzánk. És nekünk is jó, mert nem alakul ki az irodában "tömegnyomor"!

- Tapasztaltuk mi is, hogy nagy kavalkád alakult ki a környéketeken. Jó lenne egy nagyobb iroda, nem gondolod!?

- Igen! Valóban szeretnénk egy másikat, ahol nyugodtabban fogadhatnánk a vendégeket, a szponzorokat, és ahol a tárgyalásoknak is lenne végre méltó helye. A régi iroda természetesen megmaradna, hisz ezt már megszokták a hallgatók.

- Munkád lesz bizonyára lesz bőven! Kitartást és sok szerencsét hozzá!

Kérdező: Németh Tünde

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű