Kavarognak a mérgek

Nem mindennapi eseményeknek lehetünk tanúi manapság! Valami megmozdult a kisember számára elérhetetlen és megérthetetlen hatalmi körökben. Egyre csak azon kapom magam, hogy érdekel az esti híradó, és megvettem életem első politikai magazinját is. Mert érdekel az igazság. Mert tudom, hogy ami most van az nem jó.

Nem mindennapi eseményeknek lehetünk tanúi manapság! Valami megmozdult a kisember számára elérhetetlen és megérthetetlen hatalmi körökben. Egyre csak azon kapom magam, hogy érdekel az esti híradó, és megvettem életem első politikai magazinját is. Mert érdekel az igazság. Mert tudom, hogy ami most van az nem jó. Mert szeretném hinni, hogy végre rálépünk a kiegyenlített demokrácia útjára. Talán sok-sok év múltán végre megvalósul mindaz, amiről szüleink csak álmodtak.

Az FKGP háza táján manapság egyre jobban változnak az események. Lassan már követhetetlen, hogy ki, kire és mit is mondott. Csak sok-sok ludas ténfereg fel s alá a parlament márványfolyosóin. Aki most tiszta tud maradni, az megérdemli, hogy posztot kapjon a XXI. század kormányában, aki viszont ellentétekben képes csak beszélni - lásd Torgyán József utóbbi néhány nyilatkozatát - annak mennie kell. Legalábbis ezt diktálná a józan ész. Sajnos azonban Magyarországon -hiába tudhatjuk lassan már tíz éve magunk mögött az egypártrendszer zárt világát - még mindig az érdekek és az ismeretségek határozzák meg egy-egy ügy fejleményeit.

Reménykedem benne, hogy ez alkalommal valóban győz az igazság, de ez nem Hollywood, és nem egy sztárrendező gondoskodik a nézők lelki egyensúlyának visszaállításáról. Rendező helyett azonban van sztárügyvédünk, aki hip-hop összespórolt magának egy 400 milliós vagyont, amiről - ki tudja miért - nem nagyon akaródzik elszámolnia. Van még nekünk nyakig sáros politikusunk is, aki 20 millióval próbált előnyhöz jutni néhány - vagy sok-sok - pályázatnál, és aki a rárakódott sár egy részét most ide-oda hajigálja. Aztán van még nekünk sietős politikusunk is, akinek "fontos" ügyei miatt valós értelmet kapott a régi "Por-se" vicc, és korántsem vicces módon egy fiatal élet végleg lezárult. Van agitációs propagandát állampénzekből finanszírozó kormány, olajbotrányban fuldokló ellenzék, egy hónapja égő olajkút és még ki tudja mennyi fű alatt megbúvó hazugság.

Nem tisztem, hogy mindebben állást foglaljak, és nem is igazán szeretnék, hiszen ahhoz, hogy valakit megvádoljunk kell egy tiszta oldal, amit pozitív példaként lehetne említeni. 2000 novemberében pedig egyre jobban úgy tűnik, hogy több olyan pitbul mászkál az utcákon, akire rá merném tenni az életem és a jövőm, mint amennyi feddhetetlen politikus csücsül odafent a parlamentben.

Ha egyáltalán ott csücsül. Ugyanis akár közszolgálati médiában, akár gazdasági csatornákon, akár nyomtatott sajtóban szerepel tudósítás az ország házából, a tisztelt képviselőurak és hölgyek hátterében csak üresen tátongó sorokat tudok felfedezni. Lehet, hogy ez a normális, de számomra valahogy érthetetlen, hogy tanító édesanyám miért nem teheti meg, hogy akkor tanítsa a felnövekvő generációt, amikor számára az megfelelő. Vagy ne is vegyünk ilyen abszurd példát, csak egyszerűen szemléljük a T. Ház azon új rendeletét, melyben kötelezni fogja a rendőrséget bevételének megduplázására. És akkor ilyen körülmények között működjön polgárbarát rendőrség. Rendelethegyek és a mögöttük megbúvó vezető patrícius réteg.

De talán végre valaki megelégelt valamit. Végre elindultunk a szakadék széle felé, s ha még nem is tudunk kikászálódni belőle, talán többen lesznek, akiket megbabonáz a változás szele, és meglátja - utána pedig talán nekünk is megmutatják - Magyarország tiszta jövőjét. Sok sikert nekik, és sok szerencsét nekünk.

Saint

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű