Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Fame-Hírnév

November 14-én mutatta be a budapesti Piccolo Színtársulat a Művelődési és Sportházban a Fame című musicalt, amelyben sokunk számára ismert arcok is feltűntek. Az Emberek együttes énekese, Miller Zoltán; a Jazz+Az-ból ismert Kozma Orsolya, és Götz Anna emelték az előadás színvonalát.

November 14-én mutatta be a budapesti Piccolo Színtársulat  a Művelődési és Sportházban a Fame című musicalt, amelyben sokunk számára ismert arcok is feltűntek. Az Emberek együttes énekese, Miller Zoltán; a Jazz+Az-ból ismert Kozma Orsolya, és Götz Anna emelték az előadás színvonalát.

A műfaj rajongóinak nem okozott csalódást a darab, mert a remek dalokat nagyon jó hangú színészek énekelték, és mindehhez látványos koreográfia párosult. A sodró lendületű történet egy New York-i színtársulat mindennapjaiba kalauzol el minket, miközben igazán színes és vagány egyéniségekkel ismerkedhetünk meg. Nem csak a származásukban, hanem céljaikban is különböző fiatalok álmaiba és problémáiba nyerhetünk bepillantást.  Köztük van Nick -akit Miller Zoltán alakít - a legelhivatottabb a társulatban, egyetlen vágya és célja, hogy igazi MŰVÉSZ legyen -így, csupa nagy betűvel. Az előadás után sikerült is őt erről a testhezálló szerepről (és még sok másról) megkérdeznünk. Nagyon kellemes volt beszélgetni ezzel a megnyerő modorú, kedves és -a három órás előadás után is- türelmes színész-énekessel.

-Mennyire érzed magadhoz közel Nick figuráját?

-Minden színész egy kicsit önmagát játssza, saját magából meríti a dolgokat. Ez esetben nekem ez nem jelentett problémát, mert sok hasonlóság van bennünk. Nick egy kicsit lassabban oldja meg a gondjait, és komolyabban veszi az élet dolgait, mégis egy fiatal srác kötöttségek nélkül, így elég könnyen tudtam azonosulni a figurával. Hozzájárultak ehhez személyes és színpadi tapasztalataim is. A délutáni előadás után ez volt a második alkalom, hogy Nick bőrébe bújhattam, így remélhetőleg lesz még alkalmam tökéletesíteni az alakításomat.

-Van kedvenc musicaled?

- Ez nem is kérdéses: A Nyomorultak. Már játszottam a forradalmár szerepét (180-szor!),illetve Mariust.

-Mi a szerepálmod?

-Legszívesebben Jago figuráját alakítanám az Otello-ból, de kipróbálnám magam a Nyomorultak Jean Valjean-jaként, és Javert alakja is nagy kihívást jelentene a számomra.

-Ezek szerint a próza sem áll távol tőled?

-Egyáltalán nem, nagyon szeretem a prózát, sőt pályafutásom elején csak prózai szerepeket játszottam (drámákban, klasszikusokban, komédiákban, Shakespeare darabokban). Első énekesi feladatomat 1997-ben a Nyomorultakban kaptam, amelyet angol nyelven adtunk elő.

-Színésznek vagy énekesnek érzed inkább magad?

-Nem szeretem ezt így szétválasztani. A hangoknál, úgy érzem vannak fontosabb dolgok is, hiszen az önmagában nem elég, ha valakinek szép a hangja és el tud énekelni valamit, mindehhez megfelelő mennyiségű érzelemnek és előadói képességnek kell társulnia. Ha a kettő együtt jelenik meg, azt tartom a legértékesebbnek.

-Milyen zenét szeretsz, mint magánember?

-A legfontosabb, hogy igényes legyen. Lehet bármilyen stílus, a lényeg a minőség. Szeretem többek között Stinget, George Michael-t, Elton John-t, de nagy rajongója vagyok a rockzenének, Bon Jovi és a Guns’n Roses a kedvenceim. Klasszikus zenét is nagyon szívesen hallgatok.

-Ha már a zenénél tartunk, mi újság az Emberek zenekar háza táján?

-Tavaszra tervezzük az új lemez megjelenését, de ez még nem vehető biztosra.

Petra & Erica C-vem

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Könnyű

Tovább az oldalra