Gólyabál - egy gólya tollából

November. 24, péntek: Gólyabál 2000. Így indult útjára e rendezvény, igaz kezdetben csak hirdetőtáblákon kiplakátolva, hogy aztán a Haladás Sportcsarnokban valóra váljék mindaz, amit a szervezők megálmodtak.

November. 24, péntek: Gólyabál 2000. Így indult útjára e rendezvény, igaz kezdetben csak hirdetőtáblákon kiplakátolva, hogy aztán a Haladás Sportcsarnokban valóra váljék mindaz, amit a szervezők megálmodtak.

Egyszer egy évben mindenki vehette a fáradságot és felölthette magára nem túl kényelmes, de annál csinosabb és elegánsabb estélyijét, illetve öltönyét - nemi hovatartozása szerint. A 600 és 800 forintos belépők sem vághattak földhöz senkit, ha csak a pécsi Janus Pannonius Egyetem 2500 forintos gólyabáli jegyeire gondolunk, mondhatnánk azt is, hogy mi aprópénzből megúsztuk.

A rendezés semmi kívánnivalót nem hagyott maga után, kifogástalanul megszervezett programok várták a nagyérdeműt, s ha a táncparketten a nagy mulatozás közben valaki netán megszomjazott volna, percek alatt csillapíthatta szomját finomabbnál finomabb nedűkkel. Minőségi zenében sem volt hiány, ki-ki megtalálhatta az ízlésvilágának megfelelő muzsikát, hiszen sem a Pa-Dö-Dö, sem a Bergendy zenekar nem okozott csalódást. Ha valakinek mindez mégsem elégítette ki zenei igényeit és kívánságait, amolyan utolsó mentőövként még mindig ott volt a BDF-es bulik jól bevált, állandó főszereplője, Dj Voci, akire aztán tényleg nem lehetett panasz. A Papaya-s zenéhez szokott, kifinomult zenei ízléssel rendelkező diáktársak is élvezhették a bulit, egy rossz szó sem érhette tehát a rendezőket. Rendben lezajlott a gólyaavató is, mely után az újdonsült sorstársak immár "felavatott" Berzsenyisként vethették bele magukat a bál forgatagába. A tombolasorsolással sem "húzták" sokáig a bulizni vágyók idejét, a fődíjat is elvitték, adott volt tehát minden - teret és SMS táblát is beleértve - egy hetedhét országra szóló bulihoz.

Mégis van valami, ami ha hiányzik, nem teljes az este. A tökéletes körítéshez - melyet a szervezők maradéktalanul biztosítottak - társulnia kell egy jó hangulatú társaságnak, akikkel az ember adott esetben nagyobb mennyiségű itóka elfogyasztása nélkül is jól érzi magát. Ez elengedhetetlen. Szükség van barátokra, barátnőkre, régiekre, újakra, akik a buli hevében is egyfajta állandóságot jelentenek. Akikkel ha együtt táncolsz, még a cipő által feltört lábad sem fáj annyira. Ha tehát adva van egy jó társaság, kizárt, hogy rossz buli kerekedjék.

Nehogy valaki félreértse az előző sorokat, és azt higgye, hogy a jókedvet csupán pár jó hangulatú emberkének tulajdonítom! November 24.-én este valami egészen más, egészen különleges estében lehetett részünk, melynek úgyis mondhatnám alapja volt egy jó társaság - mint amúgy sok minden másnak. A zene, a változatosabbnál változatosabb ruhaköltemények, a színvonalas programok, a gólyaavató, a bálkirálynő és bálkirályválasztás mind hozzájárultak ahhoz, hogy elsősorban a gólyák, de a többi Berzsenyis számára is felejthetetlen maradjon ez az este, és valóban BÁL-ként emelkedjék ki a BDF-es bulik sorából.

Külön köszönet ezért a szervezőknek, akiknek az erőfeszítéseit, úgy érzem -ha csak gondolatban is - mindenképpen megkoronázhatjuk, ahogy azt tették a bál királynőjével és királyával is.

Így szól tehát egy "gólya" tollából mindaz, ami múlt pénteken megrendezésre került, és nagyon remélem, hogy még sok-sok jövendőbeli elsősnek lesz része hasonlóan jó estében!

Skylar

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű