Az év Mikulás nélkül

Új mozi elkészültének drukkol Hollywood. A Warner Brothers 2002 decemberére tervezi elkészíteni az év nagy durranását, a The Year Without Santa Claus (Az év Mikulás nélkül) című szuperprodukciót. Az eredetileg a 2001. év végére tervezett film valószínűleg azért fog 2002-re csúszni, mert a cég akkor tervezi bemutatni a The Polar Expresst (A Sarki Express), és úgy gondolják, hogy egy karácsonyi témájú filmmel elég kijönniük egyazon decemberben.

Új mozi elkészültének drukkol Hollywood. A Warner Brothers 2002 decemberére tervezi elkészíteni az év nagy durranását, a The Year Without Santa Claus (Az év Mikulás nélkül) című szuperprodukciót. Az eredetileg a 2001. év végére tervezett film valószínűleg azért fog 2002-re csúszni, mert a cég akkor tervezi bemutatni a The Polar Expresst (A Sarki Express), és úgy gondolják, hogy egy karácsonyi témájú filmmel elég kijönniük egyazon decemberben.

Érthető, nem akarják versenyeztetni a saját filmjeiket. A filmcég e projektterveit egy héttel a The Polar Express hivatalos bejelentése után mutatta be a sajtónak, ami arra enged következtetni, hogy a cég elindult egy olyan határozott vonalon, mely szerint minden évben meg kíván jelenni a piacon egy karácsonyi filmmel. Ha visszatekintünk a közelmúltba, akkor ezt a tendenciát látszik igazolni az 1998 év végi Jack Frost, a hóemberré vált apuka története is.

Az év Mikulás nélkül az azonos című televíziós animációs film alapján készül, melynek eredeti címe Az év egy mikulás nélkül volt. Az új változatból már kihagyták az "egyet". Ez arra enged következtetni, hogy valószínűleg nem csak egy mikulástalan karácsonyról fog szólni a mese, hanem A mikulástalan karácsonyról. Az 1974-es, eredetileg gyurmafigurák által játszott, igen nagy tetszést aratott telefilm Phyllis McGinley azonos című regénye alapján készült. Az új filmben újra feldolgozzák ezt a forrást is, merítve az eredeti történet varázsából.

Az előzetesen nyilvánosságra hozott történet szerint a Mikulás egyszer csak elhatározza, hogy tesz egy éves pihenőt, ebben az évben nem fog dolgozni karácsonykor. Mikor ezt észreveszik az emberek, egyikük missziót vállalva elindul, hogy felkutassa hová ment a vidám kis manó, meggyőzze a visszatérésről, mert a karácsony még mindig nagyon fontos milliók számára. Ám emberünk útja során konfliktusba kerül Melegfukarral és Hófukarral, akik képesek kontrollálni az időt...

Az eredeti film két manóról szólt, akiket Mikulás elküldött, hogy tegyék próbára az embereket, mennyire fontos még számukra a karácsony, és mennyire foglalkoznak még vele, gondol-e rá valaki. Ezen útjuk során jutnak el Melegfukarhoz és Hófukarhoz, akik meg akarják akadályozni varázserejük segítségével, hogy valaha is hó essék a földön. A mozi története nagyban el fog térni ettől, de a Fukar fivérek az új filmben is szerepet fognak kapni. És mellettük megjelenik a filmben anyuk is, Természet Anya.

A filmet ugyanaz a produkciós vállalat fogja készíteni, amelyik a Space Cowboys (Űrcowboyok) filmet is jegyzi. A Mad Chance Produkciós vállalat gyártotta továbbá The Astronaut’s Wife (Az asztronauta felesége) és a 10 Things I Hate About You (10 dolog, amit utálok benned) című nagysikerű filmeket is.

Jelenleg a szereposztás még ismeretlen, de Bo Welch rendező a legmagasabb körökből szeretne válogatni. Neki ez lesz a második rendezése egy hollywoodi stúdiónál úgy, hogy még első filmjét, a Sprocketst (Lánckerekek) be sem mutatták. Ezt a szokatlan hitet a rendezőben az adta a filmvállalatnak, hogy ő volt a produkciós tervezője a Beetlejuice és a Men in Black című filmeknek annak idején. Ezen filmek sikere azt sugallja, hogy van szeme ahhoz, hogy miképp kell kinézniük a dolgoknak. Csak az a kérdés, hogy most, amikor kamerákkal kell dolgoznia, vajon el tudja-e majd mondani ugyanolyan sikeresen a történetet, mint amikor még csak tervező volt. Hamarosan megtudjuk.

Viszonylag ismeretlen a forgatókönyvírók csapata is. Jason Friedberg, Aaron Seltzer eddig csak egy filmmel, a Spy Harddal (Drágám, add az életed!) arattak sikert, Scary Movie (Begyulladt film) című fantáziájuk pedig az év nagy horrorszenzációja. Ez a páros egyébként jelenleg is egy másik TV-mozi adaptáción dolgozik, mely a Drágám, add az életed!-hez hasonlóan szintén egy abszurd mozi lesz. Az eredeti címe H. R. Pufnstuf. De ha ennyi abszurd téma nem elég, a szerzőpáros szintén dolgozik még a Liberace című filmen, amely a tervek szerint tető alá kerül még a 2001-es év folyamán.

Az év Mikulás nélkül is gazdagítani fogja a Hollywoodban oly divatos Remake-ek sorát. Egyes vélemények szerint azonban ez a készülő film lesz minden idők eddigi legnagyobb meglepetése. Ráadásul jó ötlet a film újra celluloid szalagra vitele, ugyanis az első felett már jócskán eljárt az idő.

Biztosak lehetünk benne, hogy a sztori - mint minden amerikai filmben- happy enddel fog végződni: a gonosz elnyeri méltó büntetését, a jó megkapja jutalmát, hiszen az év Mikulás nélkül elképzelhetetlen- főleg Amerikában.

V. Henrietta

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű