A "Világ Legboldogabb Zenésze"

Kozsóról sokat és sok mindent leírtak már, egy biztos: időről-időre - sokszor tiszavirág életű - siker zenekarokat alapít és sok lemezt ad el. Most egy igazi Kozsó rajongó írást olvashatjátok, aki feldolgozta a Mester pályájának eddigi történetét.

Kozsóról sokat és sok mindent leírtak már, egy biztos: időről-időre - sokszor tiszavirág életű - siker zenekarokat alapít és sok lemezt ad el. Most egy igazi Kozsó rajongó írást olvashatjátok, aki feldolgozta a Mester pályájának eddigi történetét.

1993 nyara. Kozso (Kotschor Zsolt), a megszállott zenész, zeneszerző, szövegíró és még sorolhatnánk... úgy dönt, hogy elég volt az inkognitóból, porondra lép egy saját projecttel. Dédelgetett álmát váltja valóra, s "Alvajárók" néven megalapít egy triót.

Az Alvajárók
Tanita az oroszlántorkú énekes, és Csonti a társzenész és zeneszerző... Őrület!
Tombol a Techno - láz. A listák élén a 2 Unlimited. Kozso úgy dönt, hogy ezt a stílust lovagolják meg, s ím a bomba robban. Magyarországon végre megszólal egy nyugati mintájú, és minőségű Techno - Disco muzsika, megteremtve ezzel a lehetőséget újabb és újabb formációknak. Irány a listák élére! A "Crazy Dance" minden elképzelhető magyar listán ott van. Közös koncertek a csúcson lévő 2 Unlimiteddel, az akkor még kezdő DJ Boboval, és a szintén sztár Dr.Albannal.
A korszak zárásaként - aranylemez koronázta az Alvajárók működését - Kozso kivált a projectből, és önálló működésbe kezdett.

Aztán az Ámokfutók
1994 márciusában megalakult az Ámokfutók. Kozso úgy nyilatkozott, hogy ez a név jobban tükrözi a hevületet, tombolást, és országjáró száguldozást, mint a nyugisabb Alvajárók. Kozso maga mellé vette a Neotonból ismert szerző - énekes, Jakab György fiát Jeejee, és Tissyt, aki addigra már a világot körbeénekelte, s elragadó tüzével emelte a csapat körül ekkorra már egyébként is felforrósodott hangulatot.
Az Ámokfutók ontja a slágereket: Bad Man; Mr.Casanova; Hé, várj!; Szomorú Szamuráj; Varázsolj el! Ebben a felállásban 2 album jelent meg. Mindkettő arany, majd platinalemez lett.
Az Ámokfutók tincses, kinyírt szemöldökű énekes rappere ekkorra már kultuszt teremtett maga körül. Rajongók tízezrei, százezrei éneklik dalait, Fan Klubok tucatjai alakulnak. Az utcákon, városokban itt-ott feltűnnek fanatikus Kozso imádók - tincsekkel, kinyírt hajjal.
1996-ban két közös Ámokfutók album után Kozso ismét önállósítja magát. Úgy dönt, hogy egyedül békésebb, és jobb. Az Ámokfutók ekkortól egyszemélyes zenekar, csak meghívott vendégekkel dolgozik.

No meg a Bestiák
Kozsó és a lányokKozso a zeneszerzés mellett megkezdi leendő saját kiadója megalakításának előkészítő munkálatait. Tárgyal a Warner-Magneoton kiadóval, akik segítségével eddigi működése is oly hihetetlenül sikeres volt.
1996 októbere: Candy és Loa érkezése. Az Ámokfutók egy színesbőrű és egy szőke táncosnővel ékeskedik. Kozso nem nyugszik. Megszületik a "Robinson" és a "Hold dala" Megaslágerek. A közönség és a rajongók fantasztikusan fogadják az új zenei köntöst, a szív és a lélek romantikus dalait. Megakoncertek Magyarországon és a környező országokban. A lista díszes: Captain Jack, Mr.President, Yakida, Mo-Do, N-Sync, Ice MC, La Bouche..., szinte minden menő sztárral állt egy színpadon.

Tag csere tagcsere után
A háttérben őrületes előkészítőmunka folyik. Készül a Bestiák női trió bemutatkozó albuma. Kozso ismét inkognitóba vonul, hiszen kiadói szerződése miatt csak "Sam Ray" néven szerepelhet a lányok lemezén, melynek egyben társproducere is. Az eredményt tudjuk, a Bestiák az ország legsikeresebb női bandája lett. Aranylemez, aranyzsiráf-díj, MTV Awards.
Az Ámokfutók nagymestere nem nyugszik. Miután harmadik lemeze után is átvehette az aranylemezt, belevágott a nagy megmérettetésbe. Ismét váltás. Profi táncosokat keresett maga mellé, így talált rá Vicre, (akit meg is bízott új, titkos projectje koreográfiáinak elkészítésével) Sandrára és Susie-re. (Őket pedig a Bestiák mellé is beosztott, táncokat kreálni.)
Lázas készülődés, hihetetlen várakozás előzi meg az új Ámokfutók album megjelenését. A sajtó és a média kíváncsi, vajon sikerül-e a töretlen sikersorozatot folytatni. Sőt, feljebb és feljebb tornászni.
1997 november 20, az "Ámokfutók/Van valami" című albumának megjelenése. Nem is bomba robbant! Atombomba!

Jöjjenek a fiúk is
A "Meghalok egy csókodért" című új Kozso dal szinte minden rádióállomáson az első, és lekörözhetetlen. Kozso és új társasága viharzik minden létező helyen. A legnagyobb bulik nincsenek Ámokfutók nélkül!!! Közben szállingózik a hír, Kozso szupercsapattal rukkol elő, a nevük Shygys. Öt zseniális énekes-fiú, persze a Kozsotól megszokott profizmussal tálalva és elkészítve. Kozso immáron önálló producer is.
Miközben karácsonyra - nem egészen 1 hónap alatt - bearanyozódott az új Ámokfutók album, január első felében megjelenik a "Shygys/Hello" című maxija. Megdöbbenés és rajongók tízezreinek imádatával március 8.-án itt a bemutatkozó lemez.
1998 március 8. A Shygys már Kozso lemezcége, a Samurai Songs és a Warner-Magneoton közös kiadásában jelenik meg. Az eredmény ismert. A Shygys bemutatkozó albuma aranylemez. Az Ámokfutók pedig megcsinálta azt a csodát, ami Magyarországon az utóbbi évben senkinek sem sikerült: platina albumot!
1998 december 6. Megjelenik a "Bestiák/Nem kérek mást" című második albuma, amelyről a "Fáj még, ha néha felhívsz" a líraibb, romantikusabb vonalat felvállalva a lányokat pillanatok alatt visszalopja a közönségük szívébe.
1999: Ezüst eső! Négy lemez. Arany és platina korongok... Másfél év várakozás... tucatnyi sláger... Őrület! Végre itt az ötödik Ámokfutók album! Ezüst eső! Tizenegy vadi új dal - tizenegy titok...
A "Meghalok egy csókodért" frenetikus sikere után az új nóta, és az ebből kimásolt kislemez méltó trónkövetelő. Mesebeli video klipjével, Némo kapitány és csodálatos sellő szerelmeinek, a Nautilus rejtélyének varázsával, szerelemmel, hihetetlen trükkökkel az Ámokfutók nemcsak az év legjobb lemezének díjára, de a legjobb videoklip dicső címre is joggal és eséllyel pályázik! Mestermunka!

Kozso megosztja velünk romantikus lelkét
A jelenlegi felállásAz "Ezüst eső" címet viselő 5. Ámokfutó album minden ízében profi munka, de Kozso hitvallása szerint "első a közönség!", így a borító is tartogat meglepetéseket. Kozso a mágus eleget tesz rajongói kérésének, és megosztja a dalok születésének titkait mindenkivel. Minden nótához pár sornyi titok tartozik a téli erdőbeli sétától, az égen átsikló meteoritok káprázatán át, egy vérző csalódásig... De mindenre van gyógyír! Amíg remény van, szerelem is, amíg él a szerelem - él a remény!
A lemezre Kozso meghívta egy dal erejéig a három romantikus Bestiát is - Honey, Bedy és Bee a "Hepidéj" című muzsikában bűvöl el bennünket. Hála a profi managementnek és a szponzoroknak (Casio G-Shock, Danubius, Cracker) óriási kampány kísérte a vadiúj lemezt. A felállás is a jól bevált: Kozsot két gyönyörű táncos-koreográfus tündére - Susie és Sandra - kíséri.
2000. október 26-án A szerelem hajnalával új korszak nyílik az Ámokfutók életében. Október 26-án ezzel a címmel jelenik meg Kozso sikercsapatának új albuma, amely minden eddigi sikert felülmúlhat! 14 csodálatos új dal! Gyönyörű, szívhezszóló dallamok a 2000. év fantasztikus, kifinomult hangzásával! Új lehengerlő, magával ragadó, romantikus világ! Két év telt el az előző, Ezüst eső c. lemez óta, ennyi idő alatt készült, érlelődött, csiszolódott az új remekmű, melynek első számú érdekessége, hogy Kozso mellett társproducerként és hangmérnökként a londoni Mark McGuire neve is fémjelzi a dalokat. A szakmai körökben híres és elismert angol producer olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Rick Astley, Jamiroqai, Madonna, Kylie Minogue.
Mikor megkapta az Ámokfutók 6. lemezének anyagát, a dalok meghallgatása után azonnal elvállalta Kozso felkérését a közös munkára. Ő segített hangszerelésben és a mixelésben, míg a fülbemászó dallamok és az igényes szövegek Kozso munkáját dicsérik. Így egy nyugat-európai színvonalú, hangzásában és tartalmában is tökéletes mű született! Mindegyik dal nagyon személyes hangvételű, az emberek lelkét megérintő és igazi sláger! Ilyen az Érted fáj, amelyhez elkészült a legelső videoklip, amit lehetetlen nem végig nézni! Lenyűgöző képi világ, gyönyörű színek és még gyönyörűbb táncoslányok, trükkök és pergő jelenetek! Méltó indítása az új lemeznek! Érdekesség, hogy két feldolgozás is került a 6. albumra: Black: Wonderful life c. sikerének átirata és címadó dal (A szerelem hajnalán), mely a Kool & the Gang: Cherish-ének gyors, jól táncolható, de mégis romantikus változata. És a sikersorozat folyatódik olyan dalokkal, mint a Te legyél!, egy lassú ballada: A szívem ajtaján, vagy a Picasso Branch vokáljaival hallható, bulis nyári szám: Ezerrel zúg a nyár!

A világ legboldogabb zenésze
Kozsonak tehát újból sikerült túlszárnyalnia előző lemezének színvonalát és ismét nagyon magasra tette a mércét! Magyarország legtöbb lemezt eladó csapata, az Ámokfutók az eddigi arany- és platinalemezek, sőt az ezt felülmúló 70-80 ezres eladások után most, ha ez egyáltalán fokozható, a közönség még nagyobb elismerését vívhatja ki! A szerelem hajnalán az Ámokfutók továbbindul a felfelé ívelő úton, és a határ? Csak a csillagok!
Kozso őszinte hálával köszöni a rajongóknak, a közönségnek, TV-knek, rádióknak, újságoknak, - külön a Popcornnak és a Megastarnak - a hitet és a segítséget (nem beszélve a közvetlen munkatársairól, akik nélkül Kozso úgy érzi, hogy nem lehetne a Világ Legboldogabb Zenésze)!
Hajrá Kozso!!!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű