Sátáni játszma

Winona Ryder, követve nagy elődjeit, az ördög nyomába ered Janusz Kaminski új filmjében, ami nem is igazán nevezhető újnak, hiszen sokáig feküdt dobozában, míg a Nem Line piacra merte dobni tavaly januárban.

Winona Ryder, követve nagy elődjeit, az ördög nyomába ered Janusz Kaminski új filmjében, ami nem is igazán nevezhető újnak, hiszen sokáig feküdt dobozában, míg a Nem Line piacra merte dobni tavaly januárban.

A történet egy Peter Kelson nevű üzletember körül bonyolódik, akit a végzet arra a sorsra szemelt ki, hogy általa materializálódjon az ördög, miután lejárt Isten és a hívők kétezer éves uralma. Kelsonnak (Ben Chaplin) csupán egyetlen segítsége van, Maya. A lány (Ryder) már részt vett ördögűzésben, és csak ő tudja mondani az egyre zavarodottabb embernek, mi tévő legyen. Az események egyre horrorisztikusabb formát öltenek, és egyre vészjóslóbban közeleg a végzetes óra.

A filmmel egyébként több difi is van. Nem elég, hogy egy végletekig lerágott csontra épít, még azt a kevés izgalmat is kiűzi belőlünk, amit a sátáni történetek okozni szoktak. A hosszú, semmitmondó jelenetek alatt hiába próbáljuk átvenni a film lüktetését, csak az üresség unalmas közegét tapogatjuk. Sötét, szemcsés technikával rögzített képkockái sokszor a Hetediket idézik, de mindannyian tudjuk, hogy azért ez elég kevés egy thrillerhez. Talán a film vége az egyetlen, ami dicséretet érdemel, hiszen szakítva a szappan-ízű happy-end-del egy egészen meglepően nem meglepő zárást eszelt ki Kaminski filmje záróakkordjaként.

ÉRTÉKELÉS: ****-------

Saint

A filmet március 1-ig játssza a Savaria Mozi

További filmkritikáink:

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű

Lágerélmény kis utazással
Számkivetett
Csak kicsi sejtek vagyunk...
28 nap = két óra bosszúság
Bájkevero - Bedazzled
Vatel
Willis, az örök férfi
A 6. napon
Temetetlen múlt
Az asztronauta
Charlie angyalai
Frequency
A Bölcsek kövére 2.
U-571
X-men: Mutánsok márpedig vannak...
A második legjobb dolog
Sakáltanya
Asterix, Obelix és az isteni Laetitia
Agyatlan apartman
Tudom mit ettél tavaly nyárson
Bérgyilkos a szomszédom
Én és én, meg az Irén
Flinstones-2
Hi-Lo Country
Az én házam az én váram
Ég veled
Viharzóna
Nicolas Cage - Tolvajtempó
Jackie Chan: Új csapás
Egy kapcsolat vége
Patrióta
Sikoly 3
Mission Impossible 2
Ember a Holdon