Ő lesz az év hangja?

Újabb "sztár" készülődik szombathelyről meghódítani a világot. Kovács Szilviának nagy esélye van arra, hogy ő legyen Az év hangja. Legalábbis a Tv2 vetélkedőjében. Kulisszatikok egy gyönyörű hangú hölgytől

Újabb "sztár" készülődik szombathelyről meghódítani a világot. Kovács Szilviának nagy esélye van arra, hogy ő legyen Az év hangja. Legalábbis a Tv2 vetélkedőjében. Kulisszatikok egy gyönyörű hangú hölgytől

Kovács SzilviaKíváncsi lennék, hányan láttátok Kovács Szilvia szereplését Az év hangjában? Azok, akik viszont hallották az előbb említett, szombathelyen tanuló ének-magyar szakos hölgyet Liza Minelli: New York, New Yorkját énekelni, biztosan hozzám hasonlóan, teljesen le voltak nyűgözve.

Így aztán érthető, hogy Szilvi a Tv 2 vetélkedőjén a megszerezhető 500 pontból 463 pontot kapott, ezzel első lett, és bekerült a döntőbe. Mindenkinek ajánlom, hogy semmiképpen ne hagyja majd ki a Tv-beli szereplését, mert ritkán lehet részünk ilyen gyönyörű hangban!

Hogy került be a műsorba? Még két éve, a Kifutó című tehetségkutató versenyre jelentkezett, de mire sorra került volna, a műsor megszűnt. A címét azonban megtartották, és mikor elkezdték szervezni Az év hangjá-t, felhívták. Következett egy előválogató, ahonnan egyenes útja vezetett az elődöntőbe. A többit meg már tudjátok.
Mikor arról kérdeztem, érezte-e, hogy nyerni fog, a következőképpen válaszolt: "Ilyeneken soha nem gondolkodik egy énekes. Szeretek énekelni. Ha sikerül, sikerül; ha nem, nem. Ettől nem dől össze a világ!"

Szilvi azért pár, műsorral kapcsolatos kulisszatitkot is elárult. Az elődöntőt már szeptember 26-án felvették, de adásban csak körülbelül két hónappal később került. Maga a felvétel kemény három órán keresztül tartott, este 7-től 10-ig. Hogy még fárasztóbb legyen a nap, a próba azonban már délelőtt 10-kor megkezdődött. Ugyanis össze kellett hangolni a ruhát, a cipőt, a frizurát, a sminket, a fényeket, és az énekes mozgását a táncosokéval. Emellett négyszer énekeltették el Szilvivel a dalt. De ő ilyen fárasztó nap után is este 9-kor a legjobbat hozta ki magából!

A döntőt áprilisban veszik fel, ebből következik, hogy Szilvit - feltehetően - júniusban láthatjuk viszont a képernyőn. Ekkor Gershwintől a Porgy and Bess-t adja majd elő. A többi a szakmai zsűrin múlik

Blacky

 

Mit kell tudni Kovács Szilviáról
Szilvia 21 éves, Csepregről érkezett, a szombathelyi főiskola magyar-ének szakos hallgatója. Kilencéves korától foglalkozik a zenével, korábban népdalokat énekelt és megnyert egy nyugat-dunántúli versenyt is. Most egy blues-zenekarban énekel, akikkel bárokban, fesztiválokon lépnek fel. Legutóbb a szentgotthárdi Hopplá-fesztiválon szerepeltek, ahol Janis Joplin, Tina Turner és Jimi Hendrix-dalokat játszottak. Hobbija a gyertyagyűjtés, ezenkívül pedig nagyon szereti a zöldborsófőzeléket.
(Részlet a tv2 honlapjáról)
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű