Rádiózzunk!!!

A szombathelyi Szóköz Rádió mentorát, Mihályfi Tivadart kerestük fel néhány kérdésünkkel. Bár ez utóbbiakra nem igazán volt szükség, ugyanis lelkesen és szívből mesélt nekünk a rádió történetéről és működéséről.

– Mikor és kik alapították ezt a helyi médiát?

– 1993-ban egy baráti asztaltársaságnak köszönhetoen jött létre. Nem volt egyszerű megvalósítani ezt az álmot, hiszen mindhárom feltételnek (anyagi, személyi, technikai) teljesülnie kellett. Különbözo segítségekkel 1995 március 5-én végre megszólalhatott egy napsütéses vasárnap délelott az elso próbaadás.

- Milyen frekvencián és mikor hallhatók a műsorok?

– Keleti URH 67.52MHz-en minden nap reggel 9-tol este 19.30-ig sugárzunk adást. Aki nem tud keleti URH-t fogni az hallgathatja a UPC kábelhálózaton a 100.7MHz-en.

– Vannak-e jól bevált, rendszeresen ismétlődő műsoraik?

Tulajdonképpen a szerkeszto személyisége határozza meg az adás milyenségét. Mivel minden nap a délelotti és a délutáni anyagot   más-más szerkeszti, a jelleg, a stílus, az érzelemvilág sokszínu. Fontosnak tartom megemlíteni, hogy a rádiót nagyrészt fiatalok muködtetik. A lelkes gárda polgári szolgálatosokból, közhasznú dolgozókból és a csak kedvtelésbol mikrofonhoz nyúló tagokból áll.

– Ad-e lehetőséget a “Szóköz” arra, hogy a főiskolások belevessék magukat a rádiózás rejtelmeibe?

– Természetesen. Ahogy a régi szlogenünk is mondja: Rádió, ahol a hallgató hallható. Szeretném, ha ez valóra is válna. A rádiózásban oly sok lehetoség van… Örömmel töltene el, ha ezt a foiskolások is felfedeznék. Hisz ez nem misztikum. Mindenki képes rá. Bár odafigyelést és kitartást igényel, rövid idon belül sikerélményt nyújthat.

Ezúton szeretnénk tolmácsolni a rádiósok üzenetét, bár nem az éter hullámain keresztül, hanem írói pennánk segítségével: aki szeretné kipróbálni magát ebben a műfajban, akár csak hobbi szinten is, bátran érdeklodjön az MMIK-ban lévő stúdióban. Lehetoség nyílna arra is, hogy a foiskolánkról készítsünk rendszeres musort. Itt szabadjára engedhetnétek a fantáziátokat, legyen szó akár pletykáról, akár az aktuális eseményekrol stb…

Csak ismételni tudjuk magunkat: RÁDIÓZZUNK!!!

Nóri és Zsuzsi

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű