Fiatalokkal Európáról Európáért

Nemrég létrejött egy fiatalokból álló alapítvány, amely azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a régió középiskolásait megismertesse az Európai Unió alapelveivel. Sőt, pályázatokat ír ki, és tanfolyamokat is szervez a számukra.

Nemrég létrejött egy fiatalokból álló alapítvány, amely azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a régió középiskolásait megismertesse az Európai Unió alapelveivel. Sőt, pályázatokat ír ki, és tanfolyamokat is szervez a számukra.

A Fiatalokkal Európáért Alapítvány a közelmúltban kezdte meg működését Vas és Győr-Moson-Sopron megyében. Az Alapítvány lelkes tagjai elvégezve az Európai Uniós jogi és közgazdasági angol szaknyelvvel bővített Európa Tanulmányok szakirányt, azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy a régió középiskolásit megismertessék az Európai Unió alapelveivel; beleértve az Unió történetét, intézményi szerkezetét, működési mechanizmusait és elveit, gazdasági és jogi struktúráját, valamint az aktuális kérdéseket, elsősorban a csatlakozást.

Mindezekre azért van szükség, mert amire a mostani középiskolás réteg dolgozni kezd, remélhetőleg az EU tagjai leszünk. Akkor pedig nemcsak az EU-s munkatársaknak lesz szükségük ilyen irányú alapismeretekre, hanem mindenféle civil szektorbeli munka megköveteli majd. Másszóval az Unió meghatározó lesz az élet minden területén.

A fiatalok tájékoztatása továbbá azért is fontos, mert a csatlakozást megelőző népszavazáson már ők is aktív szavazópolgárai lesznek hazánknak.

A képzés tanfolyamok keretein belül történik, ahol az EU-s alapismeretek oktatásán túl kitérnek az EU-val kapcsolatos angol nyelvű hivatalos elnevezések és az általánosan használt rövidítések ismertetésére, továbbá a napi politika kérdéseire is.

A közreműködő tanárok interkulturális oktatási módszert használva megpróbálják elősegíteni a tényekre alapozott véleménynyilvánítást, terjeszteni a multikulturális gondolkodást, fejleszteni a vita- és érvelési készséget.

Minden tanfolyam írásbeli vizsgával zárul. Sikeres vizsga esetén pedig a résztvevők oklevélben részesülnek.

Az Alapítvány távlati tervei között szerepel többek között a régió fiataljai kooperálásának elősegítése végett iskolák közötti versenyek és nyári tábor szervezése. Tapasztalatszerzés céljából pedig EU-s országokba való utaztatás.

Fiatalokkal Európáról Európáért

A Fiatalokkal Európáért Alapítvány és a Mobilitás Ifjúsági Szolgálat szervezésében Európai Uniós tanfolyam indul áprilistól, amelyet elsősorban olyan középiskolásoknak ajánlunk, akik jogi, közgazdasági, kommunikáció, nemzetközi kapcsolatok és diplomáciai vagy pedagógiai jellegű pályára készülnek; a közeljövőben felvételiznek egyetemre, főiskolára vagy akár nyelvvizsgáznak. Ezeken túl persze várunk mindenkit, akit érdekel Európa jövője és a csatlakozás várható eredménye, aki szeretne egy biztos alaptudást szerezni az Európai Uniót érintő fontosabb kérdésekről, aki jobban meg akarja érteni a médiában naponta elhangzó EU-s szakkifejezéseket és fogalmakat, aki kíváncsi az európai dimenzió kínálta lehetőségekre, aki EU-a témakörben kutat és további információra van szüksége.

"Oklevelet adó Európai Uniós képzés fiataloknak" - Részletes tájékoztató a tanfolyamról letölthető formában

FIATALOKKAL EURÓPÁÉRT
WITH YOUTH FOR EUROPE FOUNDATION
Fertőd, Baross telep 8/d 9431
Tel: 99/371801 , 30/319-2067
hajbarenata_KUKAC_hotmail_PONT_com

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű