Eszeveszett birodalom

A Disney stúdió feje felett az ég fekete felhőkkel telítődik. Hölgyeim és Uraim, íme legújabb rajzfilmjük, amelyet semmilyen korosztálynak nem ajánlunk!

A Disney stúdió feje felett az ég fekete felhőkkel telítődik. Hölgyeim és Uraim, íme legújabb rajzfilmjük, amelyet semmilyen korosztálynak nem ajánlunk!

Nem tudom mi a fene történik a rajzfilmgyártás bölcsőjeként számon tartott Disney stúdióban. A valóban klasszikusnak számító Herkules sikerétől, úgy tűnik, vérszemet kaptak hős alkotóink. Biztosan ennek tudható be, hogy a vérszegény Tarzan és a túlságosan is véres őslény-iszonyat, a Dinó után megint nem sikerült célközönségük, a gyermekek számára fogyasztható produkcióval előállni.

Most legalább beszédes címet találtak a fogyasztói társadalom eme gyöngyszemének. Eszeveszett baromság bontakozik ki a másfél órás rémálomból, mely a Dreamworks Irány eldorádó-ja által feltárt "a letűnt kultúrák története" ösvényen próbál lépdelni, ám az igénytelen modernizálás, és a leszázalékolt értelemre szabott történet folytán minduntalan orra bukik. Elkeserítő, hogy az utókornak ilyen rágógumival turbózott színkavalkádból kell megalkotnia a XXI. század értékrendjét.

Az őrültség középpontján a lámává változtatott uralkodó, Kuczó csücsül, akin sokszor elhatalmasodik felsőbbrendű egója. Még egyetlen segítőjét, Pachát is lenézi. Aztán persze jön a - valódi ok nélküli - személyiségfejlődés, hogy a végén hősként ünnepelhessük a morális ranglétra legalsó fokán csücsülő, ám néhány perc alatt a legfelsőre felkapaszkodó, uralkodót. S hogy mindenben megfeleljenek az atomkor elvárásainak Disneyék jól megtömték szegény Eszeveszett birodalom-at legújabb korunk kulturális szimbólumaival és tömegtermékeivel, ezzel tanítva minden emberpalántát a tényszerű világlátásra. Hölgyeim és Uraim, íme a legújabb mese, melyet semmilyen korosztálynak nem ajánlunk!

Saint

Történet:
Kuczkó király az uralkodók aranyéletét éli birodalmában, míg egy napon lámává nem változtatja a gonosz varázslónő. Lámaként nehéz uralkodni, beszélgetni sőt még élni is. Ezért Kuczkónak meg kell találnia módját, hogy visszaváltozhasson emberré. S bár ő maga sem gondolta volna, de ennek első lépcsőfoka, ha először lelkét változtatja át emberibbé.

A film április 4-ig látható Szombathelyen

További filmkritikáink:

Túszharc
Taxi 2. - Újra a Pegueot-k közé csapnak
Lágerélmény kis utazással
Számkivetett
Csak kicsi sejtek vagyunk...
28 nap = két óra bosszúság
Bájkevero - Bedazzled
Vatel
Willis, az örök férfi
A 6. napon
Temetetlen múlt
Az asztronauta
Charlie angyalai
Frequency
A Bölcsek kövére 2.
U-571
X-men: Mutánsok márpedig vannak...
A második legjobb dolog
Sakáltanya
A hatodik blöff
Asterix, Obelix és az isteni Laetitia
Agyatlan apartman
Tudom mit ettél tavaly nyárson
Bérgyilkos a szomszédom
Én és én, meg az Irén
Flinstones-2
Hi-Lo Country
Az én házam az én váram
Ég veled
Viharzóna
Nicolas Cage - Tolvajtempó
Jackie Chan: Új csapás
Egy kapcsolat vége
Patrióta
Sikoly 3
Mission Impossible 2
Ember a Holdon
Sátáni játszma
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű