Mirigy legyen veletek!

Ki ne ismerné a 8 fiút, akik könnyűzenei paródiáikkal megnevezették az egész országot. "Mindig legyenek jókedvűek, mert a humor nagyon sok nehézségen átsegít!" - üzeni az Irigy Hónalmirigy.

Ki ne ismerné a 8 fiút, akik könnyűzenei paródiáikkal megnevezették az egész országot. "Mindig legyenek jókedvűek, mert a humor nagyon sok nehézségen átsegít!" - üzeni az Irigy Hónalmirigy.

Ez a 8 fiú: név szerint, Varga György, Sipos Tamás, Kabai László, Sipos Péter, Uszkó László, Papp Ferenc, Ambrus Zoltán, Molnár Imre. Találkozhattunk velük a szombathelyi BDF diáknapok záróbuliján, ahol fergeteges koncertet adtak elő. A buli után sikerült magnóvégre kapni őket az öltözőben.

- Mi az oka, hogy csak négyen jöttetek el?

- Egy műsorszervező irodán keresztül dolgozunk és így rendelték meg a produkciót. Általában az ilyen promóciós fellépésen nem szokták az egész zenekart kérni. Sajnos hazánkban olyan kicsike színpadok vannak, hogy képtelenség elférni. A discokban nem nyolcan de négyen sem lehet normálisan egy műsort megcsinálni.

- Irigyek vagytok? Honnan ered a nevetek valójában?

- Ó nagyon. Amikor a zenekar alakult akkor kellet egy frappáns nevet választani, felmerült több alternatíva is. Például: "Egyél meggyet rottyancs egyet féltégla" - ezt nehezen lehetett volna eladni. Igazából egy bulira alakultunk 1990 szilveszterére. Ha úgy gondoltuk volna, hogy utána együtt maradunk, akkor nem ezt a nevet választottuk volna. Így ismertek meg minket és ezen már nem akartunk változtatni.

- Az életben is mindig ilyen vidámak vagytok?

- Vidámak vagyunk, de nem mindig vagyunk viccesek. Hisz aki mindig, minden körülmények között vidám az bolond vagy drogos. Egyikünk sem egy melankóliás alkat, de nekünk is vannak napjaink, amikor nem röhögjük szét a fejünket.

- Készül az új lemez. Áruljatok el valamit róla!

- Először egy kislemez fog megjelenni ami kereskedelmi forgalomba nem lesz kapható. Ezek lesznek a bonus treckkek. Csak nyerni lehet őket a rádiókban. Ezen hallhatjátok majd a Romantic: Dal a távolból című számának mirigyes változatát, valamint olyan szerzeményeket, amit a rajongók küldtek be, és mi felénekeltük őket erre a lemezre. Szóval igazi nyalánkság lesz.

A nagylemezünk augusztusra várható. Ehhez terveztünk a Kisstadionba egy lemezbemutató koncertet. Komoly dologgal készülünk mind hang-, mind fénytechnikailag és a kosztümök terén is. A lemez anyagáról röviden annyit: nagyon szeretjük a FORMA 1-et. Be is ástuk magunkat a legaljára, az új lemez címe is ez lesz, Flúgos futam.

- Mi alapján válogatjátok ki a csapatokat, akiket parodizáltok?

- Karakter alapján, mindenképpen legyen benne egy olyan motívum, amit meg lehet ragadni Például: szöveg, éneklési stílus, külső. Nagyon fontos, hogy ismert legyen a nagyközönség számára. Jó paródiát arról lehet készíteni, akit mindenki ismer.

- Hogy veszitek rá őket - például Balázs Palit - , hogy fellépjenek veletek?

- Nagyon jó viszonyban vagyunk a magyar szakmával. Poénkodtunk a Palival, hogy milyen jó móka lenne, ha a végét ő énekelné el. Felment a színpadra és örömmel megcsinálta. Visszatérve a Palira, mi egy ausztriai fellépés során ismertük meg őt közelebbről. Egy buszba utaztunk, és jól berúgtunk együtt.

- Mennyi ideig tart egy karakter elsajátítása?

- Nem nézünk videókat, csupán a színpadon figyeljük őket. Általában megbeszéljük egymás közt kinek ki fekszik jobban. Megcsináljuk az alapot, megírjuk hozzá a szöveget, és a stúdióban jön a feléneklés. Volt olyan előadó, akit nagyon nehéz volt parodizálni. A PAIN 3-al például több órát szenvedtem, majdnem elájultam. Nehéz volt azt a majomlihegést elkapni, úgy hogy hiteles is legyen.

- Mit üzentek a rajongóitoknak?

- Mindig legyenek jókedvűek, mert a humor a vidámság nagyon sok nehézségen átsegít!

Tücsi

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű