Művész vagy ripacs?

Néha azzal vádolják, hogy ripacs, meg hogy mindent elvállal és szereti a pénzt. Mások meg úgy vélik, hogy "Aranypofa", remek humorista. Egy biztos, Bajor Imre nagyon népszerű mostanság.

Néha azzal vádolják, hogy ripacs, meg hogy mindent elvállal és szereti a pénzt. Mások meg úgy vélik, hogy "Aranypofa", remek humorista. Egy biztos, Bajor Imre nagyon népszerű mostanság.

- A színészet nemcsak egy foglalkozás, hanem egyben életstílus is. Ön számára ez önmegvalósítás volt, vagy egy lehetséges út a karrier eléréséhez?
- Ezt nem tudnám megmondani. A színészet mindenképpen olyan foglalkozás, aminek vannak pillanatai, melyet nagyon szeret az ember, és vannak, amelyet kevésbé. De többnek kell lennie annak az időnek, amit úgy töltök el, hogy jó, mert különben nincs értelme csinálni. Gondolom, sokan szeretnének ilyen karriereket befutni a saját szakmájukban. Ha valaki valamit nagyon jól csinál, az befut. Ha kevésbé jól, akkor nem fog ez sikerülni. Ne negatívan vegyük ezt a karriertörténetet, hanem úgy, hogy nagyon-nagyon sok munka áll mögötte.
- Mindig humoros szerepekben láthatjuk. El tudná képzelni magát drámai, tragikus szereposztásban is?
- Hogyne. Sok drámai szerepet játszottam annak idején a Játékszínben. Most egy olyan kor jött el, és a nevemhez annyi más kötődik, hogy nem ezek a szerepek a jellemzőek. Amikor egy kicsit megöregszem, szépen, komótosan visszatérek a színházba, és újra sok tragikus szerepet fogok megeleveníteni.
- Nem fél attól, hogy úgy majd nem fogadja el a közönség?
- Az a dolgom, hogy kiszolgáljam őket, jól alakítsam a szerepemet, és akkor megmaradnak mellettem.
- A Heti Hetesnek is aktív résztvevője. Gyakran szabad szájúan tesznek megjegyzéseket politikusokról, közéleti személyiségekről. A közönség szempontjából ez hatásos, de Ön is egyetért-e azzal, amit kimond?
- A humor oltárán nagyon sok mindent feláldoz az ember. A Heti Hetes nem arról szól, hogy egy realista órát nyújtsunk a nézőknek, ahol fontos és komoly dolgokról esik szó, hanem a show oldalát kell kidomborítani, mert ez egy szórakoztató műsor. Persze akadnak sértődések, perek, ami ennek a műfajnak a velejárója. Mindenkinek magának kell vállalnia a felelősséget azért, amit mond, és amit tesz. Közben azon is gondolkodni kell, hogy fölöslegesen ne bántsunk meg senkit. Egy poén kedvéért ne áldozza fel az ember a meggyőződését.
- Reklámfilmben is szerepel. Válogat az ajánlatok közül, vagy mindegy hogy mit reklámoz?
- Ez a kor szelleme. Példával illusztrálva: van egy sportoló, akinek a fizetése jóval kevesebb, mint a trikójára írt felirat értéke. Meg persze el kell tartanom két gyereket, és egy nagy klánt. Ez az én feladatom. Ha az árucikk nem olyan, amit utálok, hanem szívem szerint én is ajánlanám, akkor az ember elvállalja.
- Bajor és Gálvölgyi, a két nagy nevettető. Akár vetélytársak is lehetnének. Érezte valaha is így kettejük viszonyát?
- Nem. Soha. Sőt, nagyon büszke vagyok rá, hogy együtt emlegetnek bennünket. Nagyon tehetséges emberről van szó, és ha ilyen kollégával emlegetnek együtt, akkor boldog vagyok, hiszen nem vagyunk olyan sokan.

Varga Henrietta

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű