Showroom, avagy trend alla Szombathely

Egy darabka Párizsba, a kifutók világába csöppent, aki ellátogatott a Képtárban rendezett Showroom divatbemutatóra.

Úgy látszik sokan kíváncsiak a helyi módira, ugyanis teltház volt szombaton. Az első köszöntő szavakat Németh Gyöngyi tanácsnok asszony mondta, nagy piros nyakkendőben, amúgy divatosan, bár kissé akadozva. Talán meghatódott az újszerű kezdeményezéstől, talán csak nem talált szavakat, gyorsan átadta a szót Vadas Zsuzsának a Nők Lapja munkatársának, aki jó háziasszonyhoz méltón, allűröktől mentesen, kedves köszöntővel indította el a bemutatót.

A lányok megjelentek a kifutón, jó zene, ismerős arcok, egy titkárnő egy diáklány. A sminkes dicséretes munkát végzett, a hajak is extravagáns kontyokba dobva emelkedtek a csinos fejeken. A ruhamustra estélyivel indult. A Gugu és a Saci butik mutatta be alkalmi ruháit. Többségük kifejezetten szép volt, de akadt, amelyet itt-ott "meglepetéslyukak" kivillanó melltartó-pántok rondítottak. Két táncos pár üdítő latinos bemutatót tartott, megmutatva ezzel, hogy a szűk, kivágott ruhácskák mennyi mozgást engednek meg viselőjüknek, egy forró szilveszteri éjszakán. Ezt követően a szigorú tekintetű fiatal urak Styl öltönyökben mutatták meg magukat.

Mindeközben a színpad két oldalán műtősruhába öltözött lányok szobafestő hengerrel színeztek egy nagy vászondarabot. Nem gondolom, hogy művészi alkotást akartak létrehozni, de ha a rendező ötlete az volt, sikerült megszínesíteni az estét.
Az alsóneműs felvonulás, hogy is mondjam, egy kicsit sutára sikeredett. Be kell valljuk a mi szombathelyi modelljeink azért nem világszínvonalúak, de sebaj, örüljünk, hogy egyáltalán vannak.

A sportos utcai ruhákban, melyeket a Guguban és a Krómában árulnak, egy hatfős gumilábú csoport táncolt igazi laza stílusban.
Befejezésül, ahogy a nagyok szokták, tapsolva kivonult az egész csapat, és még a rakétás tűzijáték sem maradt el. A Zöld montázs Kft. kitett magáért, jó volt a rendezés, jó a helyszín, jó lenne máskor is ilyen bemutató.

Fotó: Tóth Ákos

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű