Mi fán terem a sárga műfüvet legelő boci-nyúl?

Tán soha ennyiféle, távol-keleten gyártott szépséget nem látott még a húsvétra készülődő magyar, mint idén.

Elsőként indítsunk egy kellemes húsvéti letöltésözönnel, rengeteg link és egyéb hasznos csecsebecse, ha már benne van a letöltésben, akkor abba ne hagyja :)

Következzenek nyuszi, naposcsibe és társai kalandjai, ahogy azt szupermarketek polcain láttuk...

Nyuszi ül a cserépben, szépen szundikálva..
Ígéretes, a globalizmus eszméjét dicsérő az idei szombathelyi gigant-üzletek tavaszköszöntő kínálata. Végre letudtuk az ételszínezék-tablettákkal foltosra festett és felmatricázott tojásokat, jöhet az új, a hibátlan, gyöngyözött műtojás! Vége hát a macerás kézműves kínlódásnak, már barkáért sem kell a piacra bandukolni, mindent egy helyen, garantáltan értékálló minőségben beszerezhetünk. Ráadásul, ha boci-színezetű birkára támad kedvünk, azt akár éjfélkor is levadászhatjuk. Kell ennél több?

Nyuszi talán beteg vagy, hogy már nem is nyuszi vagy?
Az ünnepi asztal elengedhetetlen éke a puha, tehát törésmentes, kockás mintázatú, az asztalterítőkhöz is passzoló fürj-tojás. Praktikus, hiszen jövőre is hasznosítható, zápulás kizárva. Elképzelhetetlen tömegben és változatosságban, sárga-kék, fekete-fehér, zöld-lila kiszerelésben, pöttyösen, tarkán, csíkosan is megvásárolható. Megéri a hat centi átmérőjű fonott kosaras változatot választani, gipsz-fürjmamával együtt, sárga műfűvel kevesebből kijön, mint harminc extra méretű, extra sárga, valódi füvön heverő tyúktojás.

Polcok előtt álltam, kék ibolyát láttam...
Az újdonságot kedvelők egy magyar terméknek is örülhetnek, a nagyméretű kacsa-matricás strucctojásnak, amit akár a fürdőkádba is magunkkal cipelhetünk, hiszen a piros és átlátszó színezetű termék abszolút vízhatlan műanyag.
A hurkapálcára akasztott rém, a meggyötört nyuszifej a horrort kedvelő gyerekek kedvence lehet. Ha beszerzünk hozzá egy "Co Easter Collectiont", és a benne lévő vízfestékkel kipingáljuk a nyakazott tetemet, kész tavaszra a gond- és gonoszűző totem. A hungarocell-golyócskákkal díszített műtojást pedig a fogváltó gyerekek szüleinek ajánljuk, amíg a csemete lemorzsolja, garantált a nyugalom.

Húsvéti sonka, csecse csülök, előttetek most lecsücsülök...
A feltámadás napjának reggelén az ünnepi asztal üresen állna a tojástartóba csomagolt tojásgyertyák, a műanyag aranyeső és a fröccsöntött ibolyacsokor nélkül. Minderre még piros, műanyag tollaslabda anyagából gyártott tüneményes pillangókat is aggathatunk. A lámpát se felejtsük ki, akasszunk rá rózsaszín, valódi csibetollal díszített műtojás-füzért. A nyuszis papírkosárba pedig, a több színben és keresztmetszetben is beszerezhető műfű közé selyemmel, konyhaterítővel, gyönggyel bevont, pattogó, puha, kőkemény, fa, hungarocell, papírmasé és gipsztojásokat is tegyünk, hogy a locsoló kedvére válogathasson. A gyereknek persze vegyünk "nyuszit cserépben", "birkát tojással", hozzá fekete alapon pöttyös óriás csokinyulat, ne éhezzen az árva!
A bioterméket kedvelők is jó járnak, ha itt keresgélnek, hiszen a fából készült tyúkanyót nekik találták ki. A népiesre pingált kotlós kilincsre akasztva gyönyörű dísz lehet, ha vendég jön a házhoz a hátsó feléből madzagokon lógó tojások bizonyára szépen kopognak.

Vajh mit keres a nyuszi a kerámia zokniban?
Műhiba, vagy zseniális koncepció? Tán a sárga zokniszerű-gipszemény még a mikulás-szettből hagyományozódott a nyúlfamíliára?
Mi köze az elefántnak a húsvéthoz? És ha már egyszer az édesség-kollekció plüssfigurája pont egy elefánt, miért került minden példány lába közé pont egy nyalóka?
Végezetül, vajon kinek támad gusztusa a szarvasmarha mintázatba csomagolt csoki-nyúlra?

A háttér, avagy a következmény
Miközben a gyanútlan tollforgató a szupermarketek polcain húsvéti barkák, tojások, tyúkanyók után koslatott, akaratán kívül is hozzájárult a vizslatott áruk értékesítési mutatóinak javításához. Kezében notesszel és lerágott végű tollával, jegyzetelés közben egyszer csak arra lett figyelmes, bármerre téved, bármit mustrál, ha írni kezd, egyből kíváncsi tömeg gyűlik köré. Rendre mustrálni kezdték ők is a kiszemelt árut. Így, közvetve ugyan, de értékesített három bolyhos birkát, két műanyag virágmintás tojástálcát, és két pár vaskos rózsaszín tulipánt.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű