Bombát jelzett Szombathelyen a Telefontanú

Különös módját választotta egy férfi a zavarkeltésnek: a rendőrségi Telefontanún keresztül jelentette azt be.

Negyed tizenkettőkor érkezett a bejelentés az ingyenesen hívható budapesti központú, anoním Telefontanú számra, ahol egy férfi csak annyit mondott: "A szombathelyi Kereskedelmi és Hitelbank nemsokára robban".

A diszpécser azonnal riasztotta a szombathelyi zsarukat, akik a Savaria mozitól kezdődően lezárták a "bankok utcájának" is nevezett Kőszegi utat. (Csak a véletlen műve, hogy pár méterre található a gyászlobogós ERSTE Bank fiókja is) A rendőrök pechjére a helyi bombakereső kutya éppen továbbképzésen szaglászott egy másik megyében, így csupán vizuális módszerekkel kutathattak robbanószerek után. Közben rendőrautó robogott a DOMUS bevásárló központhoz is, mivel ott is működik K&H fiók, amit szintén kiürítettek.

Szalay Ferenc szóvivőtől megtudtuk, hogy a bombával fenyegető telefonáló közveszéllyel való fenyegetés vétsége miatt minimum két év szabadságvesztésre számíthat, feltéve ha sikerül megtalálni. Szombathelyen egyébként az elmúlt évtizedben soha nem találtak robbanószerkezetet a riadók alkalmával, az idén pedig a már "megszokott" érettségi bombariadók is elmaradtak.

Nem volt egyszerű dolguk a Kőszegi utcát lezáró rendőröknek, akik a szalagkordon előtt állva figyelmeztették és terelték el a járókelőket, mivel sokan nem akarták megérteni, hogy holmi bomba miatt nem mehetnek végig megszokott utcájukon. Zárásként a járókelők "próbálkozásaiból" gyűjtöttünk össze egy csokorral:

-Nem lehet elmenni? És az utca túloldalán?
-Én csak itt a fal mellett slisszolnék át
-Nincs itt a főnöke, nem fogja megtudni
-Én csak abba a cipőboltba ugranék be. Ígérem, sietek...
-Úgysincs ott bomba, ne raboljuk már egymás idegeit!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű