Nyári szex: Csak többnek tűnik?

Van, akiket a szocik száznapos programja, vagy a polgári körök hoznak izgalomba, s van, akiket az utcán, strandokon tobzódó meztelen húsok.

Az egész nyár egy peepshow
Itt van a nyár, itt van újra, s szép, mint mindig. Amerre nézünk, fedetlen testek türemkednek látómezőnkbe, alig-szoknyák alól hosszú combok sokkolnak, a rövidnadrág és fürdőruha végződéseknél fenékaljak köszönnek ránk. Borotvált és borotválatlan hajlatok villannak, mellek, vállak, köldökök kelletik magukat.
Nyáron többet vagyunk a természetben, oldódnak a gátlások, könnyebben megy az ismerkedés. A vízparton olajjal kenegetünk félidegen hátakat, a diszkóban egymásra izzadva ropjuk a simulósat, s egyáltalán, mintha minden a testiségről szólna. A folyamatos ingerek miatt gondolataink mindúttalan az érzékiség és a szex irányába kalandoznak, nem csoda hát, ha többségünk úgy véli, libidója a nyári hónapokban éri el a csúcspontját.

Nyáron álmodunk, télen a tett az első
A meghökkentő igazság az, a tudományos kutatások éppen az ellenkezőjét állítják. Eszerint az emberiség többsége a téli hónapokban többet szexel, mint nyáron.
Hogy ennek mi az fő oka, megoszlanak a vélemények. Az egyik elképzelés szerint a hideg idő valamilyen bonyolult biológiai ok-okozat révén jót tesz a szexuális vágyaknak, a másik magyarázat ennél gyakorlatiasabb és földhözragadtabb: Télen egy fedél alá vagyunk zárva partnerünkkel, már az állandó közelség, elérhetőség, együttlét is elég az aktívabb szexuális élethez, amelyhez még hozzájárulhat egy másik prózai ok: az unalom.

A forróság kiszívja az energiát
Nyáron hiába a testiségből vizuális túlcsordulása, van más is, ami módosító pályára küldi az eseményeket: A forróság önmagában is kiszívja az energiát - gondoljunk csak az augusztusi nagy ebéd után szunyálásokra! -, s egyéb szabadban űzött aktív tevékenység is megterheli a testet: egy kiadós strand vagy kirándulás után nem a szex miatt húz az ágy.
Egyes - szigorúan tudományos - vélemények szerint a nyári meztelen testek látványa nemcsak felkorbácsolja a vágyakat, de egyben szelepként is működik. Mire hazaérünk, puskaporunk részben ellőve, már kevesebb kedvünk van a konkrétumokhoz.

Télen férfibbak a férfiak
Hogy egészen tudományosak legyünk, közétesszük a tengerentúli Rochester Egyetem egészségügyi kutatóközpontjának a megállapítását, mely szerint a férfiak a téli hónapokban termékenyebbek. A tanulmány szerint a spermák száma akár 41 százalékkal is csökkenhet a forró nyári hónapokban, s a "maradék" spermák mozgási sebessége is alaposan lecsökken. Érdekes, hogy a terméketlen férfiaknál az évszakok váltakozása nem befolyásolja a spermák számát. A pontos okokkal a tanulmány adós marad, így mindenkinek magának kell levonni a konzekvenciákat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű