Kolbászban a menekvés

Hogyan szökött Rigó, társával a börtönből?

Szervezett volt az akció
Bernáth Attila Bernáth Attilával előre eltervezett módon, taktikusan, a véretlen és legalább két segítő közreműködésével menekült el a börtönből Rigó - mondta Szentgyörgyi Barnabás, a Vas megyei nyomozóosztály vezetője. Kolompár már egy éve tervezte a szökést, míg végül kitalálták azt, hogy egy nem neki címzett csomagban lévő kolbászban rejtik el azokat a fűrészlapokat, amelyek segítették menekülésüket.
A két fűrészlap közül az egyik eltörött a munka során, ezt a helyszínen elrejtve megtalálták a rendőrök. A szökevények szombatig együtt bujkáltak, a hét nap során többször is lakhelyet változtattak. A segítők két gépkocsival költöztették az elítélteket. Az első "előfutó autó" figyelte a rendőri ellenőrzési pontokat, míg a "frankó" gépkocsiban utaztak a körözöttek. Szentgyörgyi Barnabás elmondta: a nyomozás során volt, hogy csak 1 - 2 órával előzték meg őket a bujkálók és költöztek tovább egy újabb menedékhelyre.

Nem találnak indítékot.
Bernáth szombaton - Rigó elfogásának napján - vált meg bűntársától és annak csapatától. A 26 éves fiú, akit Török néven ismernek, egy öltözet ruhát és 5 ezer forintot kapott a további meneküléshez. A rendőrség arra kéri őt, hogy saját érdekében jelentkezzen, mert ez számára kedvezőbb elbírálást jelenthet a bírói ítéletkor - szemben a több éves bujkálással, amelyre kényszerítené magát.
Indítékait még most sem értik a rendőrök, hiszen a fiatalembernek már csak két hónapot kellett volna eltöltenie a Büntetés - végrehajtási intézetben (amennyiben befizeti büntetését). Családi kötelékei nincsenek, mivel intézetben nevelkedett, és bár Szombathelyre költözésekor volt egy kapcsolata - amelyből gyermeke is született -, ez mégsem volt annyira komoly, hogy a bujkálás során megkeresse egykori kedvesét, vagy szintén intézetben nevelkedő gyermekét.

Kolompár ZoltánRigó visszakerült a BV-be
Kolompár kiterjedt családi és baráti kapcsolatainak köszönhetően szervezte meg a szökést; ő volt az akció értelmi szerzője. 2006 májusában szabadult volna, jelenleg is folyamatban lévő ügyei mellett 7 ítélet miatt állt szabadságvesztés alatt - a szökéssel tovább tetézte büntetéseinek számát.
A vasi rendőrök a családi és szerelmi kapcsolata miatt Celldömölk és Körmend környékén keresték az elitéltet, míg végül Batynál, egy Zalai településen sikerült őt elfogniuk a Savaria Beavatkozó kommandós csoport segítségével. A kommandó akcióval kísért közúti ellenőrzésen ellenállás és személyi sérülés nélkül állították meg a két autóval menekülő csoportot. A gépkocsikban összesen heten utaztak, köztük voltak fiatalkorúak is, valamint olyan személyek, akik ellen bűnpártolás és bűnsegédlet alapos gyanúja miatt indult eljárás. A nyomozás tovább folytatódik, a vasi zsaruk bíznak abban, hogy hamarosan elfogják Bernáthot, és személyesen kérdezhetik meg őt indítékairól.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű