Szerelemjáték a TNT-vel...

Szombathelyi fellépésük előtt faggattuk Ákost és Intit

Szombathelyi koncertjük előtt faggattuk Ákost és Intit...

- Mit tartalmaz a 2003-as portfolió?
- Az előzetes tervek szerint 25 állomással körbeutazzuk az országot, minden régióba ellátogatunk majd egy élő koncerttel. Tapasztalataink alapján állítottuk össze az állomásokat, és csak ezeken a helyszíneken láthatnak majd minket a rajongók.

- Mik lesznek ezek az állomások?
- Ezek még csak tervek, kizárólag a Kisstadion koncertet fixáltuk le: június 14-én lesz.

- Mi lesz a mottója a 2003-as terveknek?
- "Hova visz a hajó?" Ez még csak egy ötlet, de úgy tervezzük ez lesz az új kislemezünk címe is. Ezzel a szlogennel egy nyereményjátékot is tervezünk, amelyen a közönség jegyeket nyerhetne egy Földközi tengeri hajóutazásra. Ahol mi koncertet adnánk, illetve egy házasulandó fiatal pár megnyerné a lehetőséget arra, hogy a hajón mondhatnák ki a boldogító igent.

- Hol lehet megnyerni majd ezeket a jegyeket?
- Összetett lesz. Egyrészt lehet majd jegyekhez jutni a médián keresztül: újságokban, rádiókban, TV csatornákon keresztül; másrészt pedig a szponzoraink termékei által.

- Mikor jut el a játék a közönséghez?
- A következő lemez megjelenésével.

- Ami?
- Ami február, március környékén várható. Addigra szeretnénk, ha realizálódnának a tervek, akkor a lemezborítóra is ráírhatnánk a fellépések helyszíneit.

- Kinek az ötlete volt a játék?
- Ákosé. - mondja Inti
- Igen, az enyém. Igazából marketinges a szakmám, így olykor ilyenekre is képes vagyok.

- Honnét jött az ötlet?
- Rengeteg fiatal pár jön oda hozzánk, hogy a dalaink hozták össze őket. A Sírni tudnék - ra táncoltak először...vagy bemutatja a barátnőjét: ő a kicsi gesztenye. Ezért gondoljuk azt, hogy jó páran pályáznának a koncertünkkel egybekötött esküvőre. Az előzetes terveket nagyon szeretjük, csak roppant költséges lesz a megvalósításuk.

 

"Jött már hozzánk nyugdíjas néni, bácsi is aláírást kérni..."

- Egy ilyen koncert alkalmával hányan dolgoztok az előadáson?
- 12-en. Hat év után idén kezdtünk el együtt dolgozni intenzívebben egy menedzsmenttel. Eddig erre nem volt szükség. A Kisstadion-béli élő koncert óta tartjuk ezt fontosabbnak. Eljutottunk arra a szinte, ahol most vagyunk, és most kell elgondolkodnunk azon - ami csak támogatók segítségével valósítható meg.

- Kiknek szólnak a dalaitok?
- Elég széles korosztálynak. Azt tapasztaljuk, hogy az egészen kicsiktől az idősebb korosztályig bezárólag szeretik a zenénket. Jött már hozzánk nyugdíjas néni, bácsi is aláírást kérni.

- Mire vagytok a legbüszkébbek? Mi volt a legnagyobb siker?
- Egyértelműen a Kisstadion-béli koncert volt. 12 ezren látogattak ki akkor a fellépésünkre.

 

"Mátyás király" és a feltöltődés

- Honnét érkeztetek a ma esti koncertre?
- Budapestről.

- Mit csináltok indulás előtt?
- Aludtunk. Tegnap volt egy fellépésünk.

- Külön jöttetek?
- Külön. Én a zenekarral járok, Mátyás király pedig külön. - vigyorog Inti
- Ha valaki ezt most hallgatja, akkor könnyen hiheti, hogy különc vagyok, de ez nem erről szól. Ha bárki azt gondolja, hogy én valóban különc, vagy "Mátyás király" vagyok, akkor az csak 10 percre legyen összezárva a társulattal... Én szeretek koncentrálni, feltöltődni a fellépések előtt. Ők meg...olyan mint egy úttörő táborban, tehát elszabadul a pokol.

- Inti, Te mivel töltődsz fel?
- Sörrel. Bár ma nagyon csendes utunk volt a tegnapi buli után. Csak a gitárosunk beszélt folyton, kicsit másnapos volt... Mesét költött.

- És hogy sikerült?
- Jól, megvan leírták.

- Miről szól?
- Egy királyról és a három fiáról. De ennyi legyen elég, többet nem mondhatok, az nem publikus... És még nincs vége a mesének, majd haza felé...

 

"Én gyűrűt vettem a menyasszonyomnak"

- Jönnek az ünnepek. Hogy készültök a karácsonyra?
- A szenteste a családé. Ezt mindig várjuk. Aztán 27-én már jöhet a fellépés.

- Ajándékvásárlás?
- Azt 24-e előtt megoldjuk. Bár megfogadjuk, hogy nem hagyjuk az utolsó pillanatokra, végül mégis mindig úgy alakul.

- Tavaly mit kaptak a barátnők?
- Én gyűrűt vettem a menyasszonyomnak. - mondta Ákos
- Én inkább a kislányomnak fogok valamit venni. Mi megbeszéljük, hogy karácsonyra nem költünk egymásra olyan sokat, úgy is egész évben meglepjük egymást mindenféle aprósággal. Most a kislányunknak fogunk sokat - sokat vásárolni. Ő most 4 hónapos, Emmának hívják és ő a legfontosabb.

 

A TNT élő koncertjén készült képeket Bősze Zsolt késztette.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű