A mi sztárunk: Pongó

"Mit fog csinálni? Énekel? Szaval?" Ezekkel a kérdésekkel várta a tömeg Pongót - a BB ház legnépszerűbb kiesőjét - a Papaya diszkóban.

Pongó lesz
Mindenestre a Big Brother ötletgazda németek elbújhatnak mögöttünk fanatizmusban, hiszen Pongót több mint száz emberből álló, megvadult tömeg várta a diszkóban. A Papaya és a tv2 ráadásul tudja, hogy kell pattanásig feszíteni a húrt: Pongót körülbelül ötször konferálták fel, mire végre elhallgatott a zene és Pongó felsétált a színpadra.

De megérte várni, mert itt van: kétezerkettő magyar tömeghisztériája megérkezett. A V-Tech Szamócája sem lehet ilyen fogadtatáshoz hozzászokva, mint amilyet a nemzet Pigmeusa kap, mikor a színpadra lép. Sikolyok, üvöltések, kézfogásra, puszira váró férfiak és nők várják az igazi férfi új szimbólumát. Vasile Miriutának és Pataki Attilának vége. A kopaszságról mostantól másvalaki jut az emberek eszébe. Ezentúl Pongó Pigmeus lesz a tar magyarok védőszentje.

Pongó van - Pong a Big Brother-ház
A tv2 semmit sem bízott a véletlenre. Pongót egy tapasztalt szpíker társaságában küldik a színpadra, kár hogy a műsorvezető ugyanúgy néz ki, mint Pongó, csak Ő szemüveget is hord. Pongó feltűnően otthonosan mozog a színpadon, de mégis látszik rajta, hogy ő csak egy átlagember. Egy Komlói bugyiárus, aki nem igazán tudja, mit kell csinálni odafenn. Egy dolgot viszont kiválóan tud: magát adni. A bekiabálások és az ölelések sem tudják kizökkenteni a műsor menetéből. Otthon érzi magát a Papayában (jobban illik ide, mint Vikidál a Romkertbe), látszik, hogy élvezi a műsor spontán részét.

Sajnos azonban néha a valóság-show is visszaalakul csinált-show-á: Pongó megkapja a mikrofont, következik a playback. Kár, hogy mikor megszólal a hangfalból az ének, akkor a mikrofon még a szpíker kezében van, Pongó pedig még pusziszkodik.
A buli csúcspontján táncolni is lehetett vele, ami nagy munkát jelentett a kidobóknak. Volt egy srác, aki feltétlenül meg akart még beszélni valamit Pongóval... Két másodperc múlva már nem volt a színpadon.
A pigmeus, amilyen lassan jött, olyan lassan is távozott. Búcsúzóban, amikor az egyik rajongó megkérdezte, hogy mi lesz a Big-Brother-házzal nélküle, így válaszolt: most már pong a ház.

Pongó volt - beszélgetés Pongóval
Nincs könnyű dolga az embernek ebben a helyzetben Pongóval. Tudniillik egy szűk öltözőben, hajnali kettőkor, dedikálás közben. Megpróbálok hát kellően empatikus lenni, és alapból sztárnak gondolom magam, akinek mióta kijött a show-ból csak rohanás az élete, most például el kellett jönnie ide a nyugati végre, hogy hajnali egykor lenyomjon egy gondosan megtervezett, és aránylag jól kivitelezett műsort, majd autóba szállnia, hogy délelőtt fél tízre az Alföldre érjen és lekezezzen azokkal, akik őt csak magáért szeretik.

Mert Pongó nem csinálta meg magát, ez tény és való, és talán ezért is félti majd a többieket - akik nála jóval fiatalabbak - mikor kijönnek a házból (ugye előbb-utóbb mindenki kijön, még Jánoska, a legpozitívabb szereplő is). Mert mint mondja: ők nincsenek felkészülve erre a helyzetre, ehhez kell egy harmincon felüli érettsége is - többek között.
Pongó nagyon is valószínűnek tartja, hogy a rájuk zuhanó sztárság, megváltoztatja őket. Hiába tudják előre, mi vár rájuk, ha kijönnek. Erről egyébként szerződés is kötetett beköltözésük előtt, a show tulajdonosa, a tv2 lestoppolta majdnem minden lépésüket a kiköltözés utánra is.

De milyen is a sztár, ha Pongó? Kap például sok ajánlatot, filmszerep-lehetőséget, reklámozást, stb. Nem bánja, állítása szerint próbál minél többet profitálni ebből, a pörgés után pedig talán valahol a médiában elhelyezkedni. Az arca már megvan hozzá. Lelkes például. Látszik rajta, hogy iszonyú fáradt, de löki azért a poénokat ki magából, nagyrészt kötelességből, kisrészt élvezetből.

Amikor csak tudja, megnézi a most menő BB-adásokat. Viszont nem néz vissza egyetlent sem, mióta megnézte azt a részt mikor Szabi a titokszobában nem értette egy családos apa miért van itt köztük... Úgy gondolja például, a jelenlegi játékosok között nincs, aki megérdemelten nyerne, de kijelentése után máris lelkiismeret-furdalása van, és ez igazán Ő. Senkit nem akar megbántani, a másokkal szembeni figyelem és jóindulat mindig érezhető rajta.
Tisztában van például azzal, hogy talán két hónap, míg ez a fergeteges népszerűség tart és nem is bánja, azt persze semmi pénzért nem mondja, hogy az eddig kijöttek közül Ő a legnépszerűbb, és nem csak a benntöltött hosszabb idő miatt (70 nap).

Nincs neki otthon például semmilyen Big Brother-es emléktárgya, a póló egyedül, amiben fellép, az is csak azért, mert nincs más választása. Nincs neki például menedzsere, de van egy kollégája, aki segít neki ebben a hajcihőben és örül, hogy a tv2-es vezetés elég nagy szabadságot biztosít nekik (ezt a cikket például nem kellett leadás előtt egyeztetni velük).

Elmegy például mindenhová, ahova csak hívják, nem válogat, tudja, ez a dolga, az emberek szeretik, és ha megfogja a kezüket, ad egy puszit nekik, táncol velük vagy felel a kérdéseikre akkor boldoggá teszi őket.
Nem használ internetet például, arra vár, hogy majd a számítógép beszéljen hozzá és akkor talán, de felel a fórumokon feltett kérdésekre, a negatívakra is.
Igyekszik kiszabadulni például abból a pszichológiai stresszhelyzetből, amibe a beköltözéskor került, de nem könnyű neki, alapjaiban változott meg az élete.

Szóval ilyen Pongó és ilyen is marad, a vörösszőrű borneói majomról elnevezve magát itt van köztünk és nyomja a show-t!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű