Buli a Rudas fürdőben

Beszámoló a decemberi zenés-vizes rendezvényről...

Szombat este, nem sietünk, fél tíz után indulunk, akkor is csak azért mert köztünk van az egyik fellépő DJ is. Neki köszönhetően megússzuk a bejárat előtt kígyózó sor végigvárását, és sikeresen "lekéssük" pár perccel a rendőrségi nyomulást is, ami a pontban kilenckor érkezőket érte és kábítószer-ellenes akciónak volt feltüntetve.

Az előcsarnokban szól a ragga, kékbe öltözött whiskyt reklámozó hostesslányok várnak, és az első szembesülés: ez tényleg egy fürdő, ahol a szerelés strandpapucs, fürdőgatya, bikiniben. Aztán fel az öltözőbe, ahol kabinos nénikék nyitják/zárják nekünk a szekrénykét. Ruha le, bikini fel, törülköző derékra csavar, irány a medence.

Amely már tele emberrel, a kétszintes tér teljesen befestve fénnyel, dübörög a zene, a ritmus már a lépcsőn elragad, vigyor fagy az arcodra rá, és ott is marad majd a hajnali távozásig (akkor is csak a szembe csapó mínusz tíz foknak köszönhetően).

Beirányzékoljuk a büfét (mert persze oldani kell a gátlásokon, ez mégse strand, mi meg alig ruhában), ahol eleve azzal fogadnak: minden van, amit csak kérsz. Jó, legyen gintonic. Az alkoholtartalma nem vészes, viszont rettentően frissít, jéghideg és limével adják.
Körbetrappolunk megfelelő helyet keresve, kiszúrjuk a legtávolabbi sarkot, ahonnan mindent látni, és ahol - talán nem véletlenül - a legveszélyesebb kinézetű agyonvarrott maffia-banda tartózkodik. Nemsokára már a pezsgőjükből iszogatok és próbálom kiszedni belőlük, az a három kiló fehéraranyt a nyakában cipelő-e a főnökük. A magát biztonsági őrnek tituláló Tónitól csak mosoly a válasz.

Végül rávesszük magunkat a vízbemászásra. Egy darabig küzdünk, hátha sikerül szárazon tartani megalkotott frizuránk, miután azonban mellettünk csapódik be a vízbe egy mázsányi férfitest, feladjuk. Hát akkor már úgyis mindegy, olyat teszünk, amit tudat alatt mindig is akartunk: táncolunk a vízben! Na ez egy érdekes dolog, bár mondhatjuk kissé röhejesnek is. A zene jó, a Red Snapperes Richard Their, illetve magyar DJ-k (Negro és Nandee) szolgáltatják. Plusz jön még hozzá, hogy mindenki happy, sehol egy oldalba lökés, sehol egy gúnyolódó tekintet: öcsém milyen dagadt! vagy: különben is minek az a napszemüveg rád a medencében? És senki sem azzal van elfoglalva, hogy egy bámulja domborulataidat, s bár a fürdőzők vagy 80 százaléka pasi, nem kezdik el lerohanni a csajokat. Udvarias társaság ez!
Szóval az egész nagyon eufórikus, ezáltal egy ideig biztos felejthetetlen is.

Kettő körül eltörünk, a nu skool break és deep house hosszútávon fárasztó, hát még a vízben! Még tervben van, hogy átmegyünk a home club-ba, ahol ltj bukem játszik, de aztán inkább hazairányítjuk a taxit és igazi fürdőzés utáni fáradtsággal dőlünk ágyba.

Másnaptól pedig mindenki kérdezgeti: na milyen volt? Mit is mondhatnék nekik? Röviden lezárom egy jó-val. Hogy is magyarázhatnám meg, hogy ideig-óráig újra gyerek voltam felnőttként és velem együtt még vagy ötszázan merültek el az infantilizmusba. Végül is visszatértünk őseink nyomán a vízbe. Őssejteztünk...

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű