Elfogták a darabolós gyilkost

Szombaton találták meg Vép közelében a holtestet, keddre a gyilkos is kézre került.

Mint ismeretes, hajtóvadászat közben egy emberi holttest maradványaira bukkantak szombaton délelőtt a vadászok Tanakajd és Vép között. A Borza patakhoz közeli területen lefolytatott helyszíni szemle során megállapítást nyert, hogy az ismeretlen személy bűncselekmény áldozata lett. Az áldozatot feldarabolták, és a már feldarabolt testrészeket szállították, és szórták szét a feltalálás területén.
Az már rögtön kiderült, hogy az áldozat 40 év körüli, ápolt, jó fizikumú, körülbelül 170 centiméter magas férfi volt. A rendőrség szakemberei a holttest ujjlenyomatai alapján, és a személyleírásnak köszönhetően lakossági segítséggel hétfőn meg is állapították az áldozat kilétét. Mindezt Orbán Péter, a Vas megyei rendőr-főkapitányság vezetője mondta el mai sajtótájékoztatóján.

Tudták kit kell keresni
Mint megtudtuk, a nyomozást vezető rendőrök már a helyszíni szemle után tudták, hogy az elkövető és az áldozat is környékbeli lehet, hiszen a halott maradványait több darabban szállították a területre. Ha messze lakott volna az elkövető, akkor ez rengeteg idejébe került volna. A segítségül hívott jászberényi kutyás mentőszolgálat emberei hamar megtalálták az elszórt testrészeket, amiket elemezni lehetett. Aztán boncolás közben megállapították, hogy az áldozatot szabályosan agyonverték. A koponyán ökölnyi méretű zúzódást találtak, ez lehetett a halál oka.

Szakszerűen darabolták
Ugyanakkor kiderült az is, hogy a darabolást szakszerűen, az izületek mentén végezték el, tehát a gyilkosnak vagy hentes, vagy mészáros, esetleg szakács végzettsége is lehet, hiszen a vágások ezen szakmák speciális jegyeit hordozták magukon.

A rendőrség közben öt falura szűkítette le a gyilkos és az áldozat tartózkodási helyét. Rendőrautóval járták a környékbeli településeket és hangszóróval kérték a lakosságot, hogy ha tudnak eltűnt személyekről, vagy bármilyen gyanús esetről, akkor azt azonnal jelentsék a rendőrségen. Ezután szinte megbolydultak a falvak és egymás után jöttek a bejelentések.

Egy polgárőrnek tűnt fel, hogy nem tűnt fel...
Végül egy polgárőr hívta fel a figyelmet arra, hogy egy vépi lakost már hetek óta nem látott.
Innen már egyenes út vezetett az elkövetőhöz, aki az áldozat lakótársa volt. Megtudtuk azt is, hogy a gyilkosnak már korábban is volt dolga a rendőrséggel, tehát a hatóságok már ismerték. Sőt az illető korábban biztonsági őrként is dolgozott és kapcsolatban állt egy fegyveres szervvel is.
Ezért gondolta azt a rendőrség a gyanúsítottról, hogy rendelkezhet fegyverrel is. Így vált szükségessé a kommandósok bevetése a gyanúsított elfogásánál. Szerencsére azonban pillanatok alatt lezajlott az akció, így nem kelthetett riadalmat a környéken.

T. Károly vépi lakos - aki egyébként szakács - először tagadta a gyilkosságot, de a nyomozók olyan mennyiségű bizonyítékot tártak elé, ami után már nem látta értelmét a tagadásnak és beismerő vallomást tett. A nyomozás azonban még nem zárult le, számos körülmény vizsgálata még hátra van: ezért nem árulhatták el azt sem, hogy mivel mérték az áldozatra a halálos csapást.

A rendőrség végül megköszönte a sajtónak és a lakosságnak az együttműködést, hiszen nélkülük nehezebb lett volna a felderíteni a bűnügyet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű