Jó gazda módjára nevelte a vadkendert

A nádas közepén volt kiskertje, de az erkélyén, vagy épp a szekrényében, neon lámpa alatt is nevelte a kendert a szentgotthárdi férfi. Sőt, naplót is vezetett róluk.
Körmenden 2004. június 22-én reggel 8 óra körül a járőrök ellenőrizték a buszpályaudvar környékét, amikor felfigyeltek T. A. 24 éves szentgotthárdi lakosra - akit korábban már többször kábítószerrel való visszaélés miatt vontak eljárás alá -, amint egy nagyobb méretű táskát visz. A szentgotthárdi férfit igazoltatták, s táskából 18 darab indiai vadkender palánta került elő.

A férfiről a rendőrségen - egy speciális gyorsteszt segítségével - megállapították, hogy szervezete tartalmazza a marihuana hatóanyagát. Kihallgatása során elismerte, hogy rendszeres kábítószer fogyasztó és azért tartotta magánál a palántákat, hogy azokat Szentgotthárd külterületén, egy rejtekhelyre kiültesse.

Házkutatást tartottak a férfi zalaegerszegi albérletében is, ahol a szoba beépített szekrényéből előkerült 188 darab indiai kenderpalánta. A műanyag pohárba ültetett palántákat a férfi neon lámpa alatt nevelte. Fajtáit gondosan megjelölte és nyilvántartást vezetett a palánták fejlődéséről. A lakásban és az erkélyen 3 nagyobb cserépben szinte kifejlett, körülbelül 50 cm magasságú indiai kendert, elültetésre váró magokat, illetve már fogyasztásra előkészített kábítószert találtak a rendőrök.

A házkutatás során lefoglaltak olyan külföldről beszerzett speciális dobozokat is, melyeket kábítószer tárolásra, szállításra alakítottak ki, és amik megtévesztően hasonlítottak a mindennapi háztartásban használt üdítős dobozokra, dezodoros flakonokra.

Ezt követően a rendőrök felkutatták a férfi titkos ültetvényét is. Ez Szentgotthárd külterületén, a Rába parton, egy ember magasságú nádas közepén, kiskert-szerűen volt kialakítva. Az ültetvényen már ott voltak a kiültetésre előkészített palánták és a kert kialakításához használt szerszámok.

T. A. - t a körmendi nyomozók őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásra.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű