Autót meg könyvet lopott – Visszatoloncolták a határról

Egy szentgotthárdi férfi tett bejelentést a rendőrőrsre július 25-én kora reggel, hogy fiának a Hunyadi úton, zárt parkolóban álló VW Golf-ját ismeretlen tettes ellopta, a kára kb. 170 ezer Ft.

Hamarosan jelzés érkezett a rendőrségre, hogy a tettes a zöldhatár felé vette útját, az osztrák rendőröknek ugyanis feltűnt egy veszteglő autó. Mint kiderült, kifogyott belőle a benzin, a sofőrje pedig nem rendelkezett olyan iratokkal, amelyekkel átkelhetett volna a határon. Így az osztrákoknak egyértelművé vált, hogy csak a zöldhatáron érkezhetett a budapesti férfi. Még aznap kilenc óra körül visszatoloncolták őt, és átadták a magyar határőröknek, akik ezt jelezték a körmendi rendőrségen.

Másnap tett bejelentést az egyik szentgotthárdi büfé üzemeltetője, hogy ismeretlen tettes pár napja betört oda és mintegy 25 ezer Ft értékben telefonkártyákat, elemeket, „Candace Camp: Szerelem a gyanú árnyékában” című könyvét, valamint pénztárgép festékkazettát, aprópénzt vitt el. Mint kiderült, itt is az autótolvaj járt. A visszatoloncolt budapesti gyanúsítottól ugyanis sikerült lefoglalni a telefonkártyák egy részét is.

A férfi rendőri őrizetben várja a vizsgálat folytatását. Ellene jármű önkényes elvétele bűntett, valamint lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folyik jelenleg eljárás.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű