Monokini a tetőn

Egyre népszerűbb a magasházak laposteteje a monokinizők között. Hiába a tetőkijárati ajtókon elhelyezett tiltás, sokan járnak fel barnulni.

- Tavaly megszűnt a napozó a szombathelyi strandon, így ki kellene mennem a városból, ha csíkok nélkül szeretnék barnulni, ezért jöttem fel a tetőre. Korábban a barátom hozott fel ide, innen néztük a Haladás meccseit - mesélte a húsz éves Eszter, aki éppen angol nyelvvizsgájára készül. - Itt zavartalanul tudok tanulni, a strandon biztosan akadna egy-két ismerős, aki elvonná a figyelmemet, ráadásul megspórolok legalább egy ezrest. Tegnap két másik lány is feljött. Először kicsit zavarba jöttek, de aztán ők is napoztak.

A város Polgármesteri Hivatalánál nem kaptunk választ arra a kérdésre vajon tiltja-e valami a tetőn tartózkodást. Azt azonban megtudtuk, hogy a város néhány magasházának tetején sokáig lehetett napozni, sőt zuhanyzók is voltak. A tervezők ezzel próbálták komfortosabbá tenni a paneleket. Ennek egy öngyilkosság után vetettek véget az illetékesek.

- Vonat elé is ugranak öngyilkosok, mégsem tiltják be a vasutat. Aki vízre vágyik, az menjen strandra, de kár ezeket a nagy tetőfelületeket parlagon hagyni - fejtegette Eszter. -Azt is el tudnám képzelni, hogy korlátot szerelnének körbe, így biztonságos lenne és a kilátás is fantasztikus.

A magasházak tetejére sok helyen nem lehet kimenni, mivel a vasajtók zárva vannak, sok helyen a kilincset is leszerelték. Ezzel az öngyilkosok ellen védekeznek a házfelügyelők. Ha azonban tűz üt ki valahol előfordulhat hogy csak felfelé menekülhetnek a lakók. De vajon mit kezdenek a gomolygó füstben a bezárt vasajtó előtt ezzel a felirattal: "Kulcs a Lakásszövetkezet irodájában"?

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű