Tűz ütött ki a Falco szombathelyi üzemében

Tűz ütött ki szombaton a FALCO Forgácslap-gyártó Rt. üzemében Szombathelyen - tájékoztatta az MTI-t a katasztrófavédelmi igazgatóság ügyelete.

A tűzoltók szerint a forgácslapgyártó üzemben egy úgynevezett "hőprés" robbant fel, nem sérült meg senki, a lángok megrongálták a gyártócsarnok tetőszerkezetét. A tüzet sikerült megfékezni, nem terjedt tovább.

Fekete Lajos, a FALCO Rt. vezérigazgatója az MTI megkeresésére azt mondta: szó sem volt semmiféle robbanásról és az üzem tetőszerkezete sem gyulladt meg. "A hőprés feletti, úgynevezett védőernyőre lerakódott  anyag gyulladt meg, a tűz pedig átterjedt a ventillátorokra, amelyekre szintén ez az anyag rakódott le" - mondta.

Fekete Lajos hangsúlyozta: az ilyesmi nem számít a forgácslapgyártásban ritkaságnak. A berendezés megtisztítását, szokásos karbantartását december 27-ére tervezték, de szavai szerint "most nem bírta ki" addig az időpontig. "Az automata tűzoltó rendszer működött, a tüzet hamar eloltották, jelentéktelen a kár, némi takarítás után reggelre újra indul a termelés" - mondta.

Vonatkozó cikkünk:

Ismét kigyulladt a Falco

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű