Elfogták a répcelaki rablókat

A takarékszövetkezet bevételét vitték épp a postára, amikor kikapták a kezükből a táskát...

2004. december 29-én 14.40 óra körüli időben a Répcelak és Vidéke Takarékszövetkezet két hölgy alkalmazottja a Répcelak, Petőfi u. 56. szám alatti takarékszövetkezeti fiókból elindult a Széchenyi utcában található postahivatalba. A szövetkezet leveleit, küldeményeit és a fiók készpénzbevételét akarták feladni. 

A posta közelében a Széchenyi utcában jártak, amikor velük szembe jött egy általuk ismeretlen, fiatal férfi, aki sötét színű ruhát és az arcába húzott sötét színű baseball sapkát viselt. Amikor a nők mellé ért, mindkettőjük arcába fújt egy gázspray-vel, majd az egyikük kezéből a táskát kitépte. A táskával, s benne a 7 millió 300 ezer forinttal a Honvéd utca, majd a volt Kresz park irányába elmenekült. 
 Az adatgyűjtések és tanúkihallgatások után kiderült, hogy a cselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható egy uraiújfalusi férfi, akinek a bűncselekmény elkövetésében kiváló helyismerettel rendelkező társa, egy répcelaki lakos segített.
Kiderült az is, hogy a bűncselekményt néhány héttel korábban megtervezték. Több alkalommal is megfigyelték a takarékszövetkezet küldeményt szállító alkalmazottait, várták a megfelelő alkalmat. 
 A gyanúsítottaknál a házkutatások során megtalálták az ellopott pénz nagy részét, 6 millió 900 ezer forintot. 
A nyomozást a Sárvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű