Boeing-kapitány volt a sárkányból kizuhanó férfi

Kapitány volt Amerikában, helikopter pilóta Alaszkában, most egy kis sárkány beindításánál vesztette életét.

A fertődi P. Tamás oktató tulajdonában lévő gépnek információink szerint többször is voltak indítási nehézségei, és a jármű ezúttal sem indult.
A pilóta és repülőgép műszaki mérnök Günther R. egy hidegindítósprével hajolt be a második ülés mögé, hogy hozzáférjen a motorhoz. Eközben P. Tamás hátul állt a propellernél. A sárkány motorja eddig tisztázatlan okból hirtelen nagy  füsttel elindult, és abban a pillanatban neki is lódult, majd egy könnyű jobbkanyarral két repülő között meredeken a levegőbe emelkedett.
Az osztrák férfi próbált kapaszkodni. Két kört tett meg az irányítás nélküli, teljes gázzal száguldó sárkány, majd közel 100 kilométeres sebességnél egy éles fordulónál nem bírta tovább tartani magát G.R., és lezuhant. Azonnal szörnyethalt.
A sárkány ezután még tett egy kört, majd két repülőgép közé zuhant. A szemtanúk azt hitték, hogy P. Tamás van a gépen, a kizuhanó embert pedig először kabátnak nézték, csak néhány másodperc elteltével tudatosult bennük hogy a gép pilóta nélkül repül és egy ember zuhant ki belőle.

Günther R. egy nappal 59. születésnapja előtt halt meg. A férfi tapasztalt pilóta volt, több mint 10 ezer repült órával.
- Günther majdnem mindennel repült már. Boeinggel Amerikában – kapitányi rangja volt az egyik légitársaságnál – helikopterrel Alaszkában, és most egy kis sárkány ölte meg – mondta elkeseredetten a rendőröknek a férfi legjobb barátja, aki szemtanúja volt a tragédiának.

A halálesettel egy nagy fertőszentmiklósi projekt is kútba esett. Az elhunyt pilóta és repülőgépmérnök sikeres vállalkozást vezetett Magyarországon, hangárt bérelt Fertőszentmiklóson, ahol repülőgépeket szerelt és dizájnolt. A tervek szerint barátjával komoly beruházás előtt álltak, repülőket és helikoptereket hoztak volna Fertőszentmiklósra és az egyik kis repülőtér megvásárlása is szóba került, ahol légi áru- és személyszállítással foglalkoztak volna.

A baleset körülményeit a Polgári Légiközlekedési Hatóság és a Polgári Légiközlekedés Biztonsági Szervezet vizsgálja.

Fotó: stern-press

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű