Körmend: önbíráskodás egy megrepedt mobiltelefon miatt

2005. január 14-én az esti órákban egy régebbi sérelem miatt egy körmendi szórakozóhelyen szóváltásba keveredett két fiatalkorú körmendi lakos, T.M. és H.A. Közben H.A.-nak kiesett a zsebéből a karácsonyra kapott mobiltelefonja, és annak  kijelzője megrepedt. Megegyeztek, hogy a kijelzőt T.M. kifizeti, mivel az lökdösődés miatt törött össze. Másnap délelőttre beszélték meg a találkozót, amelyre T.M. elvitte a megállapodás szerinti 5.000,- Ft-ot, amibe a javítás kerül, de a találkozóra H.A. testvére ment el, így a pénzt neki adta át.

2005. január 19-én az esti órákban H.A. és két fiatalkorú barátja, S.P. , valamint B.D. a körmendi kollégiumnál megkeresték T.M.-t és közölték vele, hogy még fizetnie kell 3.000,- Ft-ot a javításra. Hogy mondanivalójuknak nyomatékot is adjanak, S.P. több esetben is megütötte T.M.-et. A fenyegetés hatására a sértett beleegyezett, hogy fizet további 3.000,- Ft-ot.

Ezután S.P. és H.A. újabb követeléssel állt elő, mely szerint már 10.000,- Ft-ot kellett volna adnia. Miután ezt közölték, H.A. több esetben pofon ütötte a sértettet, majd miután ő védekezni akart, S.P. is többször megütötte. Az elkövetők ügyeltek arra, hogy őket senki ne lássa, mivel a sértettet egy sötét, rosszul megvilágított helyen bántalmazták és követelték tőle a pénzt.

A sértett ezt követően értesítette a rendőrséget, és a három fiatalkorú elkövetőt a rendőrség előállította és gyanúsítottként kihallgatta.

A személyek részleges beismerő vallomást tettek, a bántalmazást önmagukra nézve tagadták, mindannyian eltérően nyilatkoztak arról, hogy ki bántalmazta a sértettet.

A Körmendi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya önbíráskodás bűntett megalapozott gyanúja miatt soron kívüli eljárással nyomozást folytat az ügyben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű