Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kocka alakú dinnyét! - 15 elborult kérés rocksztároktól

A címben foglalt példa a Guns 'n' Roses frontemberétől, Axl Rose-tól származik. Pedig ő szinte csak a jéghegy csúcsa.

Véget ért a Sziget, meg úgy általában a fesztiválszezon, ma már mindenki jó eséllyel az immunrendszerét építi újra, maguk a zenészek pedig a folyószámláikon számolgatják a nullákat. És minél több a nulla a sorok végén, annál inkább szállhat a fejbe a pótolhatatlanság talmi gyönyörének érzése, aminek gyakran egyenes következménye, hogy az adott sztár egyre többet mer megengedni magának. A Sziget szervezői évről-évre kiadnak olyan sajtóközleményt a rendezvény előtt, hogy milyen eszeveszett kívánságokat továbbítottak feléjük a fellépők, de ezek így sem nagyon léptek túl a speciális élelmiszereken, a szórakoztató-elektronikai eszközökön vagy éppen az öltözőbe kért különféle virágokon.

Az NME zenemagazin gyűjtéséből következzen néhány igazán súlyos követelés, amelyekről döntse el mindenki maga, hogy tényleg ennyire benyomódtak ezek az elmék, vagy csupán rock & roll svindlikről van szó, amiken utólag jókat röhögnek. Íme!

Van Halen: a barnákat ne!

A popzene történelmében ez a hajmetál együttes volt az, ami az első között rakott össze "ridert", vagyis olyan kívánságlistát, aminek teljesítéséhez ragaszkodtak, mindenekelőtt a technikai paraméterekre és a színpad felépítésére vonatkozóan (később a rider bevált szokássá lett szerte a zeneiparban). Azonban nem álltak meg itt: hírhedt kívánságuk volt egy nagy tálnyi M&M's cukorka, de úgy, hogy a barna színű bogyók legyenek eltávolítva. Mint később kiderült, ez nem puszta szeszély volt: a zenekar így akarta ellenőrizni, hogy a rendezők tényleg végigolvasták-e a ridert.

Van Halen, az egyik első kívánságlistás együttes

Prince: doktort kérek, tűvel!

Prince-ről sok allűr kering, ma, az internetkorban a legszembeötlőbb az, hogy nem találunk amatőr, mondjuk mobillal rögzített Prince koncertfelvételeket a videomegosztókon, a kis herceg ugyanis mindet leszedeti az ügyvédi stábjával. De a színfalak mögött is kényes: ismert az a kérése, hogy egy orvos mindig álljon készenlétben egy B12 injekcióval. Sőt, nem megy olyan étel közelébe sem, ami nincs letakarva celofánnal.

Eminem: halakat, ha mondom!

Észak-írországi fesztiválra volt hivatalos a detroiti rapper tavaly, ahol azzal az extrával állt elő, hogy fából építsenek fel neki egy nagyobbacska medencét a backstage-ben, és azt töltsék meg koi díszpontyokkal. Skylar Grey, a vele korábban együtt dolgozó dalszerző és énekesnő egy ízben at találta nyilatkozni, hogy Eminem nagyon magányosnak tűnik, talán igazán közeli barátai sincsenek, és ezért van szüksége ilyen pótlékokra.

Koi pontyok: luxuskategória

Jennifer Lopez: ne így keverd, úgy keverd!

J-Lo, a latinák példaképe a fehér textileken, fehér rózsákon és gyertyákon túl egyvalamihez igazán nagyon ragaszkodik: hogy a kávéját az óramutató járásával ellentétes irányban kavarják meg. Még jó, hogy nem uralják babonák az elméjét!

Mötley Crüe: óriáskígyót, nem kicsit!

A cuccolás, a piálás és a pinahajhászás abszolút éllovasai, a balhés glamrocker brigád Mötley Crüe kért már minden elcseszett őrültséget, fájdítva a koncertszervezők fejét, de alighanem a legsúlyosabb húzásaik a géppisztoly, a helyi Anonim Alkoholista Klubok részletes menetrendje és egy közel négyméteres óriáskígyó megkövetelése voltak.

Cher: külön szobát a parókáknak!

Arról nem szól a fáma, hogy a sebészi szikébe szerelmes díva megfontolta-e a tűzvédelmi kockázatokat, mindenesetre kéréséből, miszerint külön helyiség szolgáljon a parókáinak, állítólag jottányit sem enged.

MIA: csajok ropják burkában!

A provokációiról elhíresült, de zeneileg is eléggé menő dolgokat alkotó brit énekesnő hummuszt kér és olasz csokoládét, ami nem nagy szám, 2011-ben azonban arra hívta fel magára a figyelmet, hogy három olyan nőt is kér maga mellé a színpadra, akik képesek profin mozogni, és mindezt burkában kell megtenniük a fellépés alatt. Ja, és mindezt megtoldja még egy üveg abszinttal is.

Marilyn Manson: vérfagyasztó hideget!

Nem mindennapi kérés a sötétség földre szállt hercegétől, hogy a légkondicionáló olyan alacsony hőfokra legyen belőve, amennyire csak lehet. Ehhez képest már-már teljesen emberi és normális kívánság, hogy álljon a rendelkezésre Haribo gumicukor (más márka nem megfelelő), illetve egy - tessék figyelni - fogatlan, kopasz prostituált. Lehet, hogy utóbbi csupán sminktippeket ad a rock antikrisztusának? (Nem, eláruljuk a titkot: poénnak szánják, hátha egyszer valaki tényleg leszállít egy ilyet.)

Manson csak viccelt

Pharrell Williams: hastáncosokat!

A NERD alapembere, korunk kortárs fekete zenéjének egyik legfontosabb zászlóvivője, divattervezőként is dolgozó, a csajok szerint szuperszexi (a faszik szerint pedig szupernyávogó) Pharrell az egyszerű dolgok híve. Nem kell neki más, csak egy kisebb társulatnyi hastáncos nő.

Beastie Boys: kotonügyileg legyenek rendben a színek!

Karrierjük diadalívén a New York-i szuperhármas nem sokat szarakodott vicces kérések kitalálásával: egyszerűen egy rakás óvszert kértek, de nem ám akármilyet, hanem a szivárvány minden színében.

Led Zeppelin: vasalót!

Bedobnánk a Tippmixbe, mert soha, senki nem találná ki, mit kértek a rocklegendák minden egyes alkalommal az öltözőjükbe: vasalót és vasalódeszkát. Nehogy véletlenül tökéletlenül álljanak azok az ingek a színpadon!

Coldplay: Marlboro Lightot, pontosan hatot!

Chris Martin csapatáról inkább a letisztultságot képzelné el az ember, és nem azt, hogy elsőrendű rendelésük hat doboz Marlboro Light. Hát mi lesz így azzal az aranyozott torokkal, Chris?

Tüdőre megy

James Blunt: egy cseppnyi alkoholt!

Ugye azt gondolnánk, hogy a pihepuha dalairól (It's Beautiful, csak hogy a legjelentősebbet említsünk a rongyosra játszott slágerei közül) ismert gitáros-dalszerző egy igazi angol gentleman, aki nem támaszt szélsőséges igényeket? El kell keserítsük pedig a melegen dobbanó asszonyi szíveket: James Blunt egy kiszivárgott riderén az áll, hogy 120 üveg sört, 12 üveg Magners cidert, 4 üveg vodkát, 3 üveg fehérbort és 2 üveg pezsgőt kér. Biztosan elég lesz ennyi, Jimmy?

Madonna: vadiúj vécéülőkét!

Ebben semmi vicc nincs, a szőkéllő popkirálynő akarata tényleg ez, teljesíteni pedig muszáj, különben nem lesz se fellépés, se semmi. Csak ő ülhet rá először és utoljára. Hogy biztos legyen a műanyag ív újszerűségében, becsomagolva kéri, és azt is rögzíti a szerződésben, hogy később ne lehessen eBay-en árulni.

Foo Fighters: tésztát...!

Amikor a rendszeresen slágerlistákon tanyázó együttes olyat kér, hogy ugyan már legyen hat adag instant elkészíthető (vega, de sonkás ízesítésű) Cup O Noodles a közelben, azon meg sem lepődünk. Egészen addig, míg meg nem tudjuk azt a részinformációt, hogy ez csakis szerdai koncertekre érvényes.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű

Tovább az oldalra