Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kiderült, hogy milyen az oltottak aránya a szombathelyi intenzív osztályon

17-18 ember van lélegeztetőgépen a Markusovszky kórházban.

A szombathelyi kórházban 50 százalékban van leterhelve az intenzív osztály, ami azt jelenti, hogy 17-18 ember van lélegeztetőgépen, egyébként a kórházban stabil a helyzet – mondta Nemény András polgármester a szombathelyi közgyűlés mai ülésének elején.

Az intenzíven fekvő betegek háromnegyede oltatlan, az oltott betegek mindannyian régen kapták meg az oltásukat, és többségben vannak köztük a kínai Sinopharm vakcinával oltottak – mondta.

Kiemelte, a kormányhivataltól hiába kér pontos adatokat, a járványhelyzetre hivatkozva azt válaszolták, hogy 45 napon belül válaszolnak a kérdésekre.

Nemény sajnálja, hogy a kormány nem ad ki adatokat, pedig azok segítenék az eredményes védekezést.

Emlékeztetett arra, hogy a kormány lehetővé tette a munkáltatóknak az oltás kötelezővé tételét, de az önkormányzatnál nem élt ezzel a lehetőséggel. 1500 ember dolgozik a város hivatalaiban és intézményeiben, az ő átoltottságuk magas, 80 százalék feletti.

Elmondta, hogy a városi szilveszterről még nem született döntés, az operatív törzs állásfoglalását kérik, attól teszik függővé a döntést.

A Sportkarácsonyt nem rendezik meg a megszokott formában, a díjakat eljuttatják a kitüntetetteknek. Az óvodákat pedig arra kérték, hogy ne szervezzenek olyan programokat, amelyek külső kontaktokkal járnak.

Kecskés László képviselő (Fidesz) hozzátette, hogy meg kellett nyitni a második Covid-osztályt a kórházban, de pontos számokat ő sem tud.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra