Kiderült, hogy milyen az oltottak aránya a szombathelyi intenzív osztályon

17-18 ember van lélegeztetőgépen a Markusovszky kórházban.

A szombathelyi kórházban 50 százalékban van leterhelve az intenzív osztály, ami azt jelenti, hogy 17-18 ember van lélegeztetőgépen, egyébként a kórházban stabil a helyzet – mondta Nemény András polgármester a szombathelyi közgyűlés mai ülésének elején.

Az intenzíven fekvő betegek háromnegyede oltatlan, az oltott betegek mindannyian régen kapták meg az oltásukat, és többségben vannak köztük a kínai Sinopharm vakcinával oltottak – mondta.

Kiemelte, a kormányhivataltól hiába kér pontos adatokat, a járványhelyzetre hivatkozva azt válaszolták, hogy 45 napon belül válaszolnak a kérdésekre.

Nemény sajnálja, hogy a kormány nem ad ki adatokat, pedig azok segítenék az eredményes védekezést.

Emlékeztetett arra, hogy a kormány lehetővé tette a munkáltatóknak az oltás kötelezővé tételét, de az önkormányzatnál nem élt ezzel a lehetőséggel. 1500 ember dolgozik a város hivatalaiban és intézményeiben, az ő átoltottságuk magas, 80 százalék feletti.

Elmondta, hogy a városi szilveszterről még nem született döntés, az operatív törzs állásfoglalását kérik, attól teszik függővé a döntést.

A Sportkarácsonyt nem rendezik meg a megszokott formában, a díjakat eljuttatják a kitüntetetteknek. Az óvodákat pedig arra kérték, hogy ne szervezzenek olyan programokat, amelyek külső kontaktokkal járnak.

Kecskés László képviselő (Fidesz) hozzátette, hogy meg kellett nyitni a második Covid-osztályt a kórházban, de pontos számokat ő sem tud.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19