Eddig: 2 398 597 / 3 000 000 Ft, 108 támogató. Még3nap.
Légy része az igazságnak!

Nyolcezer forintért lőtték fejbe a taxisofőrt Sopronban – elfogták a tetteseket

Egy ellopott fegyveren buktak le.
Nyolcezer forintért lőtte fejbe egy 8 mm-es Parabellummal Hegedűs Antal taxisofőrt a 18 éves Sz. Zsolt. A büntetett előéletű, munkanélküli soproni férfi február másodikán a szintén munkanélküli, egygyermekes A. Anzelmmel – eredeti nevén Sz. Péterrel – rabolni indult.

Egy nyilvános fülkéből hívták a Sopron Taxit 22:37-kor. A diszpécser Hegedűsnek adta ki a fuvart, aki éppen három fiatalembert szállított, de a fülke mellett lassított és közölte, hogy rögtön visszajön. Így is történt, felvette a két férfit, akik az úticélul megjelölt brandmajori bekötőútnál kérték a taxist, hogy álljon meg. Sz. Zsolt ekkor hátulról szó nélkül fejbe lőtte. A tettesek lekapcsolták a taxi világítását, és gyalogosan Sz. Zsolt lakására mentek, ahol a zsákmányolt 8 ezer forintot szétosztották. A taxis tárcáját még út közben kidobták.

– A fegyverszakértő a gépkocsiban talált lővedékről úgy nyilatkozott, hogy egy 9 mm-es Lugher típusú lőszer, amelyet Parabellum típusú, FÉG gyártmányú fegyverből lőhettek ki. A nagy erőkkel megkezdett nyomozás több szálon indult el. Feltérképeztük a soproni alvilágban, hogy kik lehetnek azok a bűnelkövetők, akikre a tanúk által megadott személyleírás ráillik, és ilyen súlyos bűncselekmény elkövetésére is képesek.

Vizsgáltuk továbbá, hogy kik rendelkezhetnek a fentiekben leírt illegális fegyverrel. Ezen a vonalon jutottunk el oda, hogy tavaly novemberben az egyik soproni lakásból rejtélyes körülmények között eltűnt egy legálisan és az előírásoknak megfelelően tartott 9 mm-es Parabellum fegyver a hozzátartozó tele tárral. Az esetre azért figyeltünk fel, mert a lakásban három albérlő lakott, és az egyikük tette a feljelentést, azonban betörésre utaló körülmények nem merültek fel.

Ellenőrzés alá vontuk az ott lakó A.Anzelm-t, aki a taxis bűncselekmény elkövetésének időpontjára nem tudott magának alibit igazolni. Nála, valamint a féltestvérénél, Sz.Zsoltnál tartott házkutatás alkalmával Sz. Zsolt alibit igazolt testvérének.

A kihallgatások alatt ellentmondásokba keveredtek, ezért poligráfos, azaz hazugságvizsgálat alá vetettük őket, amely egyértelműen bizonyította, hogy közük van a bűncselekmény elkövetéséhez. A kihallgatások során a jól megválasztott taktikának köszönhetően először Sz.Zsolt szólalt meg, és megmutatta a gyilkossághoz használt fegyvert, amelyet szétszerelt állapotban az egyik soproni garázssor háta mögött
lévő füves, bokros területen megtaláltunk. Ezt követően A.Anzelm az elétárt tárgyi bizonyítékok hatására beismerő vallomást tett – tudtuk meg Kocsis Tündétől, a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrkapitányság szóvivőjétől.

A két férfit nyereségvágyból és közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanújával gyanúsítják. Akár életfogytig tartó szabadságvesztést is kaphatnak. A korábban a nyomravezetőnek felajánlott 1 millió forintos felajánlást a kapitányság visszavonta.

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű

Tovább az oldalra