Eddig: 2 398 597 / 3 000 000 Ft, 108 támogató. Még3nap.
Légy része az igazságnak!

Hajazunk – Hódít a retro és Beatles-forma, de minden megengedett

Hódít a retro és Beatles-forma, de minden szabad. Na, de melyik az a...

Érdeklődtünk néhány fodrásznál, és a következőket tudtuk meg:

Győz az extravagáns és az aszimmetrikus
Az angol, a francia és az olasz irányzatok nemcsak a divat világára, hanem a mai hajtrendekre illetve hajvágási technikákra is nagyban hatnak. Az angolra a vad, merész, mindent lehet formák jellemzőek, míg a francia és az olasz a nőiességet próbálja hangsúlyozni. A mai hajdivatra pedig ezen irányzatok keveredése a jellemző.

Vegyítik a nőies, kifinomult ízlésvilágot a dögös, merész, vad formákkal. Mondhatjuk, hogy ma mindent lehet, persze a jó- illetve közízlés határain belül. Vagy már ez a határ is átléphető, hisz a társadalmunk egyre rugalmasabb és toleránsabb?

Ami egyértelműen kijelenthető: győzelmet aratnak manapság az egyszerű, letisztult formák felett az extravagáns, aszimmetrikus vonalak, mind a pasiknál, mind a csajoknál.

A frizurában sincsenek már nemek?
A férfiakra és a nőkre jellemző trendek egyre inkább egybemosódnak. Nem mondhatjuk ma már valamire, hogy ez csak nőknek, illetve csak férfiaknak szól.

Ugyanez figyelhető meg a divatban is. Ugye ma már az sem meglepő, ha a férfiak szedik a szemöldöküket, festetik a szempillájukat, és agyonszoláriumozzák a bőrüket. S itt nem feltétlen a metroszexuális beállítottságról beszélek  – ők a nagyvárosi, magukkal sokat törődő, hiú, de heteroszexuális férfiak.

Az elvékonyított hajvégek, a tépett, aszimmetrikus formák, a színek határok és korlátok nélküli keverése, a "bili" frufru, a pánkos feeling már nem csak a nők, hanem a férfiak kiváltsága is. Eljutottunk tehát odáig, hogy manapság ugyanolyan kérésekkel látogatják fodrászaikat a férfiak, mint a nők.

Stílusrétegek
Persze vannak olyan formák is, amelyek egy adott szubkultúrára jellemzőek. Például a rapperekre a fonott, a break táncosokra a kopasz, tüsi. A rockerekre a hosszú, felállított, össze-vissza körbenyírt séró, az elektronikus zene kedvelői pedig inkább a festett, extrémebb vonalakat részesítik előnyben.

A "pánkos jelleg" igen jelentős pillére a mai fodrász világnak – de konszolidáltabb változatban. A tarajos, festett haj már nemcsak az a bizonyos zenei réteg stílusa, hiszen ez az ún. Beckham-frizura – mely kb. 3-4 éve jelent meg – világszerte hódít, az utca emberénél is.

Az természetes, hogy mindig megjelenik egy új forma, melyet egy közismert színész, vagy jelen esetben egy ismert sportoló hoz be a divatba. Ilyen még például a Madonna által felújított Charlie-frizura.

Minden, ami örök...
Örök "klasszikusnak" számít a raszta, ami kezdetben egy adott zenei réteg, a raggie stílusa volt. Ma már mind a csajok, mind a srácok kedvelt formája zenei ízléstől függetlenül. Bár aki ezt bevállalja, számoljon azzal, hogy nagyon roncsolja a hajat.

A Beatles, azaz a gomba forma és a retro stílus, vagyis szinte az arcot eltakaró "belógos", de ugyanakkor hosszú frizu is menő, s mindkét nem előszeretettel válogat formai elemei közül.
Komplex stílusnak is mondhatnánk őket, hisz nemcsak a hajdivatunkba, hanem öltözködésünkbe és lakberendezési trendjeinkbe is újra betört. Képzeljük el azt a jövő-, vagy talán már jelenképet, hogy egy extrém srác retroszerkóban, narancssárga virágos tapétás nappaliban ül a kagylószékében a TV előtt. Kicsit sok, nem?

Extremitások
Persze nagyon egyedi dolgok is vannak. Például fodrászom mesélte: van egy ismerőse, aki színes autófényezővel fújta be a haját, ha változatosságra vágyott. Ezt azért nem ajánlott kipróbálni, mert a vegyi anyagok nagyon roncsolják a hajat. Bár, ha valaki vágyik a kopasz fejre, csak csinálja, hisz ez is örök trendi.

Azzal a meghökkentő változattal, amikor egy lány leborotválta kopaszra a haját és a szemöldökét, már én is találkoztam. Mint egy náci kiképzőtiszt! Feltűnő volt, az bizonyos!

Viszont van, amikor a fél centisre nyírt haj egy nőnél is jól sül el. Barátnőmnek kiemelte az arcát, a szemeit, tiszta baba lett.

Hamvas rózsaszín és hamvas lila
Vezető hajszínről nem beszélhetünk a mai trendben. Régen meghatározta az aktuális slágerszínt az, hogy egy-egy szupersztár – mint például Madonna vagy Julia Roberts – milyenre festette a haját. Most viszont mindent lehet. Nagyon széles a paletta, egészen az egyszerű szőkétől és barnától, az extrém élénk pirosas-vörös színekig, sőt még a "bugyi" színek is terjednek. Mint például a mályva, a hamvas rózsaszín és a hamvas lila.

Party girl és party boy
Mi van, ha bulizni megyünk? Bár kimondott bulizáshoz illő frizurák nincsenek, hiszen annyi szélsőséges dolgot viselünk már hétköznap is, hogy az eddig csak partykon viselt hajak már mindenhol jelen vannak. De egy egyedi színnel, hajformával egyéb kiegészítőkkel tuti sikert aratunk bármilyen szórakozóhelyen.
Viszont az elegánsabb megmozdulásokra ismét kezd visszajönni a konty. De ne a régi hagyományos formára gondoljunk. Hisz a kontykészítésbe is beivódott az aszimmetria és az extremitás.

Pótlékok
Arra is van megoldás, ha reggel felébredve hosszú derékig érő hajat szeretnénk a rövid sérónk helyett. A hölgyek körében igen népszerű a hajhosszabbítás. Bár az árát meg kell fizetni! Az ilyen módon felhelyezett hajat úgy kell ápolni, mint az eredeti hajunkat.
Így szinte egyik pillanatról a másikra átváltozhatunk. Ahogy az állítólag sztár Anikó is tette – ugye a Való Világból és a Nagy Ő-ből –, akinél a képernyőn át láthattuk, hogy válik rövid szőke haja egyik napról a másikra hosszú barnává.

Eljutottunk tehát odáig, hogy gyorsabban kell váltanunk, hogy trendik maradhassunk.

Sőt, már a melírt is meg lehet oldani gyorsított módon. Ugyanis a hajhosszabbítás mellett "műtincsek" is léteznek, amik szintén eredeti hajból készülnek. Viszonylag tartósak, kb. egy hónap után magától csúszik ki a hajból, s a költséget nézve nem sokkal drágább, mint egy macerás melír!

Ugye nyilvánvaló ezek után, hogy a hajunkra is bármennyi időt, és bármennyi pénzt elkölthetünk?

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű

Tovább az oldalra