Eddig: 2 398 597 / 3 000 000 Ft, 108 támogató. Még3nap.
Légy része az igazságnak!

Idén nem lehet romantikázni a Csónakázótó szigetén

Az eddig vadregényes, búvóhelyekkel teli szigeten most át lehet látni, eltűntek ugyanis a sűrű bokrok, sövények.

Alapos munkát végeztek a szigeten a növényzet karbantartásáért felelős Bokor Park Kft. emberei. Az eddig sűrű falat alkotó sövényeket 60-80 centire - kb. térdmagasságban - visszavágták. Így az eddig nagynak tűnő sziget egyik feléről átlátni a másikra. Aki megfordult már ezen a kis oázison, az tudhatja, ideális hely volt a szerelmesek részére a sok, tervszerűen kialakított, két-három méteres bokrokkal körülvett búvóhellyel, telepített padokkal. Ide nyugodtan el lehetett vonulni, mert hiába sétáltak tucatnyian mindössze 3-4 méterre a pároktól, a sűrű bokroktól senki nem látta a másikat. Nem titok, sokan kalandvágyból meleg nyári éjszakákon is kilátogattak a szigetre, ahol a pokrócos csillagnézések gyakran szoros összebújássá, néha orgiává alakultak. Azt, hogy éppen milyen a városban a szerelmeskedési kedv, gyakran jól mutatta, hogy éjszaka hány autó parkolt a sziget hídlábánál, a Tófürdő előtt.

A nyugat.hu megkereste a Bokor Park Kft. vezetőjét, hogy megtudjuk, mire számíthatunk a szigettel kapcsolatban.

– A növényzet visszaritkítására és takarításra került sor eddig. Ez utóbbira azért is volt szükség, mivel már a hajléktalanok is beköltöztek és főleg a nyári hónapokban ott is laktak. Tervben van, hogy az elkövetkezendő öt évben teljesen felújítjuk a sziget növényállományát. A cserjéket lecseréljük, kituskózzuk, az utakat felújítjuk. Természetesen erről készül egy terv, amit engedélyeztetnünk kell. A nem balesetveszélyes fákat meghagyjuk, de vannak elöregedett, beteg fák, amiket ki kell vennünk. Ilyenek például a fűzfák is. Az egész sziget faállományát felmérjük és amit ki kell vágni, azt kivágjuk, helyettük másikakat telepítünk. A most visszavágott sövények kb. egy év múlva már majdnem akkorák lesznek, mint voltak -tudtuk meg Bokor Andrástól.

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű

Tovább az oldalra